Infraestructures

sant andreu de llavaneres

Faran la primera passera per travessar la riera

S'ha previst que l'obra es comenci a construir a finals d'any i que els treballs durin quatre mesos, amb un cost de 380.000 euros finançats per la Generalitat

El municipi maresmenc de Sant Andreu de Llavaneres tindrà, per primer cop, una passera per a vianants que permetrà travessar la riera sense haver de baixar fins a la llera.

L'obra constarà d'una estructura de 19,5 metres de longitud que connectarà l'escola Serena Vall amb la nova zona esportiva. La barana de la passera serà d'acer inoxidable i el terra de l'estructura serà de fusta. Just al mig, s'hi col·locaran quatre bancs de fusta, integrats amb el paviment. La seva il·luminació es resoldrà amb tecnologia LED i l'estructura es reforçarà amb una columna de 12 metres d'alçada. La passera connectarà amb un pas de vianants a l'avinguda de Sant Andreu, que l'Ajuntament ja té encarregat a la Diputació, titular de la carretera.

L'alcalde del municipi, Bernat Graupera (CIU), va explicar que “serà una de les primeres actuacions que es durà a terme per fer la riera més accessible”. L'alcalde es va mostrar esperançat que la passera es pugui començar a construir abans de finals d'any. El termini dels treballs serà de quatre mesos i l'obra tindrà un cost de 380.000 euros, aproximadament, finançats pel govern a través del PUOSC.

Ordenar l'espai fluvial

Com a pas previ, es preveu ordenar l'espai fluvial i l'entorn de la riera, entre el camí del Golf i el carrer Alzina, de manera que es puguin reduir els riscos d'inundació. D'altra banda, per garantir-ne l'accessibilitat, el projecte preveu la construcció de diverses rampes adaptades a la normativa i protegides amb baranes. En total, s'ha disposat col·locar dues rampes a cada costat de la passera, que connectaran amb els dos passos de vianants elevats de nova construcció.

LA XIFRA

380.000
euros
costaran els treballs per fer la passera, que estaran finançats per la Generalitat a través del PUOSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.