Infraestructures

Infraestructures

El CAT projecta una planta d'eliminació de sulfats

Està pressupostada en 65 milions d'euros i serà una de les principals inversions dels cinc anys vinents

Per tercer any consecutiu el Consorci d'Aigües de Tarragona redueix el consum d'aigua

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) va presentar ahir les inversions previstes per als cinc anys vinents, unes inversions de prop de 110 milions d'euros, algunes de les quals ja s'estan executant, com ara el cobriment dels decantadors de l'estació de tractament d'aigua potable de l'Ampolla (4,5 milions) o diverses millores hidràuliques a la canonada principal (1 milió). Ara bé, l'obra més potent de les projectades és una planta d'eliminació de sulfats, pressupostada en 65 milions d'euros. “La seua execució dependrà de la disponibilitat econòmica”, va apuntar el president del CAT, Daniel Pi, que va precisar que aquesta planta és necessària perquè l'aigua de l'Ebre cada vegada porta més sals (fosfats i clorurs), a causa de les característiques del terreny per on passa, molt ric en guixos. “L'eliminació d'aquestes sals millorarà notablement la qualitat de l'aigua; serà gairebé aigua mineral”, va afirmar Pi. De fet, des de fa un any a les instal·lacions del CAT a l'Ampolla funciona una planta pilot d'eliminació de fosfats a través de membranes d'osmosi inversa –el projecte Elsa– amb l'objectiu que la planta definitiva siga com més ajustada millor a les necessitats de l'aigua de l'Ebre.

Un altre projecte important és el de les connexions de la xarxa del CAT a la dessalinitzadora que s'ha de construir a la desembocadura del Foix, una inversió de 18 milions d'euros que permetrà al CAT disposar d'aigua de la dessalinitzadora en moments de màxim consum i a la inversa.

D'altra banda, el president del CAT va destacar ahir que per tercer any consecutiu el consorci ha aconseguit reduir la quantitat d'aigua subministrada, amb la previsió de tancar l'any amb 70,5 hectòmetres cúbics consumits –el 2009 van ser 70,7.

La pressió sobre el riu Ebre es reduirà encara més quan entre en funcionament la planta que s'està construint a Vila Seca per subministrar aigua depurada a les indústries químiques. Una planta que està previst que estiga acabada en només dos mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.