Infraestructures

Finalitzen les obres de la millora dels regadius a Alcover

El delegat del Govern visita la comunitat de regants de Vila-sec-Cogoll i l'empresa Paño Fruits d'Alcover

El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha conegut de primera mà les obres de millora dels regadius d'Alcover finalitzades aquest octubre, subvencionades pel DAR .

El polític va realitzar la visita acompanyat pel director territorial d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Xavier Vicens, i per l'alcalde, Anton Ferré. Junts, van mantenir una trobada amb la comunitat de regants i una empresa agroalimentària ecològica.

La primera parada la van realitzar a la seu de la Comunitat de Regants Vila-sec-Cogoll, on es van reunir amb el president de la comunitat, Josep Maria Garcia Giné, i van visitar el rec per conèixer en profunditat les obres de millora realitzades. Entre les actuacions incloses al pla, destaquen l'execució d'un pou de 100 metres, l'equip de bombatge i la col·locació d'un col·lector per als dos pous de la comunitat. Durant 2008 i 2009 es van substituir les canonades i es va realitzar l'automatització de la xarxa de reg. El cost total ha estat de prop d'1,4 milions d'euros en els dos últims anys, amb una subvenció de gairebé el 50% de la inversió. Les obres beneficiaran 76 regants i abasten 190 hectàrees d'avellaner.

El delegat i l'alcalde també van visitar les instal·lacions de Paño Fruits SL, una empresa amb certificat d'inscripció al Consell Català de Producció Agrària Ecològica dedicada a la transformació de fruita seca ecològica i a l'envasament i distribució d'altres productes com ara olis, olives, patés, verdures, cremes d'avellana, salses, espècies, llegums, plats preparats i màquines de venda de cafè ecològic, entre altres. L'empresa ha rebut ajuda del DAR per a la millora dels processos de transformació i comercialització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.