Infraestructures

La contra

La fi de l'obra dels maldecaps

Viladecavalls estrena el pavelló al nucli antic, que es va iniciar el 2007 i va quedar aturat el març del 2009, quan la constructora va entrar en un procés concursal de creditors

De disseny, lluminós, multifuncional i connectat amb el camp de futbol adjacent, l'amfiteatre i la plaça de la Vila. Així és el nou pavelló del nucli antic de Viladecavalls, que ha tardat tres anys a construir-se. El pavelló ja era una prioritat en l'anterior mandat presidit pel desaparegut Sebastià Homs –a qui s'ha dedicat precisament l'equipament que portarà el seu nom– després que l'aleshores pista poliesportiva es quedés sense les lones de protecció i amb diversos desperfectes per un episodi de ventades ara fa uns quants anys. L'equipament ha costat 2,5 milions i diversos maldecaps al govern municipal, que va veure que els treballs s'aturaven el març del 2009, a un mes de la inauguració prevista, perquè l'empresa a la qual s'havien adjudicat els treballs, Six Constructor, va entrar en un procediment concursal de creditors, l'antiga suspensió de pagaments. A partir d'aleshores el govern encapçalat per l'alcaldessa Regina Parellada va haver d'iniciar una tanda de trobades amb els responsables de l'empresa i els arquitectes amb l'objectiu de desencallar l'obra pagant directament a les empreses subcontractades per desenvolupar els treballs.

Mentre es produïen les negociacions continuaven els maldecaps, ja que veïns, entitats i socis del Cub de Bàsquet Viladecavalls començaven mobilitzacions al ple de gener per reclamar la concreció d'un calendari per acabar la construcció del pavelló. Finalment la constructora així ho va fer i a principis del mes de febrer d'enguany es reprenien les obres, que han durat fins aquest diumenge passat, quan el club de bàsquet ja hi va poder disputar els seus primers partits. Dilluns també l'utilitzava el club de patinatge, i dimarts ho feia l'equip de bàsquet de l'escola Rosella.

El nou pavelló té una superfície de 2.600 m² i una capacitat per a 500 espectadors. La pista és apta per a la pràctica de gairebé totes les disciplines esportives i s'hi poden entrenar tres equips simultàniament. L'estructura ha quedat integrada al nucli urbà i el projecte es va modificar perquè inicialment mantenia una separació entre la zona esportiva i el centre del municipi. La nova proposta va donar uniformitat a tot el conjunt connectant el camp de futbol, l'amfiteatre i la plaça de la Vila. El camp i el pavelló, a més, estan units per un passadís, i des de l'amfiteatre també es podrà gaudir dels espectacles que es desenvolupin a l'interior de l'equipament. El pavelló té vestidors nous, quatre dels quals estan ubicats a sota les graderies perquè l'utilitzin els equips de futbol, i s'hi ha integrat el bar i els despatxos de les entitats. Per donar-lo a conèixer entre la població i fomentar-ne l'ús, el consistori farà una jornada de portes obertes el 26 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.