Infraestructures

infraestructures

Nou impuls de 92 municipis a l'eix de l'E-9

L'objectiu és potenciar l'economia a la ruta que uneix Barcelona i París

Dos anys després que des de Terrassa s'impulsés la creació del conegut com
a eix de l'E-9, amb l'objectiu de promoure accions econòmiques per revitalitzar aquesta ruta viària que uneix Barcelona i
París, dimarts que ve es
farà una nova reunió de treball a Andorra la Vella, en què també es formalitzarà l'adhesió de 39 municipis francesos i set d'andorrans a la iniciativa que ja impulsaven 46 poblacions catalanes.

L'objectiu de la trobada, en què se signarà la Declaració d'Andorra, és definir definitivament el full de ruta que guiarà les accions que cal emprendre per potenciar estratègicament aquest eix viari. Les mesures que fins ara s'han donat a conèixer en aquests dos anys giren al voltant de quatre línies de treball: l'eix logístic, l'eix del coneixement, l'eix natural i l'eix turístic. La voluntat d'aquesta plataforma de municipis és potenciar les comunicacions, l'economia, la cultura i les relacions socials entre els territoris. Algunes de les reivindicacions que han transcendit fins ara i que es volen fer arribar a altres administracions són: el desdoblament viari de tot l'eix de l'E-9; la supressió del peatge de l'autopista de Manresa; millores en la xarxa ferroviària; el foment de la col·laboració entre universitats, i la preservació dels entorns naturals dels municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.