Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Prioritat al tram de la B-40 d'Olesa a Viladecavalls

El nou govern de la Generalitat pressionarà l'Estat perquè s'acabin les obres el 2012

El Congrés dels Diputats aprova una proposició de CiU

El nou govern de la Generalitat prioritzarà l'acabament de les obres entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls. El diputat de CiU, Pere Macias, portaveu dels nacionalistes a Foment, va explicar ahir que l'executiu d'Artur Mas “ho posarà sobre la taula” de manera coordinada amb el grup parlamentari nacionalista al Congrés dels Diputats.

De fet, la comissió de Foment a la cambra va aprovar dimecres a la tarda una proposició no de llei presentada per CiU que insta el govern espanyol a “impulsar la finalització de les obres de la B-40 entre Viladecavalls i Olesa durant l'any 2012”. Aquesta moció va tirar endavant malgrat el vot en contra dels socialistes.

Estava previst que les obres s'acabessin el 2010, però els retalls pressupostaris del Ministeri de Foment han fet endarrerir aquesta connexió. Ara, segons el calendari que figura en el pressupost general de l'Estat del 2011, l'acabament d'aquest enllaç es preveu per al 2014. Macias va destacar que el govern estatal es va quedar “sol” i va advertir que si no es fan les obres els nacionalistes continuaran pressionant perquè es “prioritzi” aquesta obra.

La diputada terrassenca del PSC al Congrés dels Diputats, Dolors Puig, va explicar ahir perquè havien votat en contra de la iniciativa. “És un brindis al sol”, va assegurar Puig, que hi va afegir que “d'on no n'hi ha no en pot rajar; no podem dir-los als ciutadans que es pot fer el 2012 si no tenim pressupost”.

La diputada socialista recorda que va intentar introduir una esmena en la proposició no de llei que els nacionalistes van rebutjar. En l'escrit, demanava que es prioritzés aquest tram del quart cinturó si hi ha romanents. Puig va recordar que amb l'addicional tercera cada any hi ha uns romanents, que ara que CiU “té responsabilitat de govern” es podrien utilitzar per acabar aquest tram de la B-40. “Nosaltres anem de debò”, va etzibar la diputada.

LA FRASE

D'on no n'hi ha no en pot rajar. No es pot dir al ciutadà que el tram es farà el 2012 si no hi ha pressupost
Dolors Puig
Diputada terrassenca del PSC al Congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.