Infraestructures

El Centre Històric de Gandia serà pràcticament inexpugnable per al Serpis

Els treballs de canalització s'han calculat sobre un cabal de retorn de 500 anys

L'aigua que discorre permet mantenir la supervivència de la flora i la fauna

L'execució del planejament de defensa i adequació ambiental per a la laminació d eles avingudes del Serpis, ha convertit el Centre Històric de Gandia, en un punt pràcticament inexpugnable per a l'aigua, sempre que no hi haja una allau incontrolable que desborde el riu.

Per tal de previndre inundacions, s'ha actuat al llarg de tot el llit del riu i s'han tingut en compte els cabals i les precipitacions hagudes durant els darrers 100 anys, però en la tramada que afecta el Centre Històric, els càlculs han estat fets amb 500 anys de retorn.

Una de les actuacions que s'han portat a terme en el Serpis, ha estat la construcció de murs d'adreçament del riu, que aprofiten de protecció en cas que pugen les aigües del riu a cotes inusuals.

A més de totes aquestes obres, ha estat mesurat un cabal ecològic procedents de la capa freàtica del mateix riu, que permetrà l'existència de fauna i flora autòctona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.