Infraestructures

mobilitat

Quasi 20.000 conductors obtenen descomptes a la C-32

Es manté el ritme de bonificacions el primer mes sencer d'aplicació de la mesura, que afecta el 22,2% dels desplaçaments

La web d'Acesa no promociona els beneficis 60 dies després de la seva entrada en vigor

Els usuaris bonificats realitzen uns 32 viatges al mes

Les dades del mes de desembre sobre els descomptes del peatge de la C-32 confirmen la tendència del novembre, en què ja es veia que els principals beneficiats són aquelles persones de la comarca que van cada dia a treballar a Barcelona. El primer mes sencer d'aplicació de la mesura permet comprovar que el pla de bonificacions repercuteix en un de cada cinc cotxes que passen per les barreres de Vilassar de Dalt i Premià de Dalt i que els usuaris bonificats sobrepassen, de bon tros, els 17 viatges mínims exigits. Les xifres del desembre descobreixen també quin és el nombre total de conductors que obtenen beneficis: uns 19.633. Una xifra que marca la primera referència de cara a analitzar l'acceptació d'aquesta mesura en els propers mesos, que es preveu que encara pugui pujar. En aquest sentit, cal destacar que la pàgina web d'Acesa encara no promociona aquests descomptes tot i que ja fa més de dos mesos que s'apliquen.

Els conductors bonificats van realitzar una mitjana de 32 viatges durant els 21 dies laborables que va tenir el desembre, cosa que significa fins a 622.859 trànsits bonificats. En total, el nombre de passades per la barrera, amb descompte i sense, va ascendir fins als 2,8 milions durant el passat mes. Això significa que, concretament, el 22,2% dels desplaçaments van rebre el descompte d'un 25% de la tarifa regular. Segons dades facilitades per la Generalitat, prop d'un 40% dels desplaçaments per l'autopista C-32 es paguen amb el sistema Via-T, condició indispensable per obtenir els descomptes. Cal recordar que la mesura aplicada pel govern des del dia 15 de novembre preveu rebaixes d'una quarta part del preu a aquells conductors que passin un mínim de 17 vegades al mes entre dilluns i divendres laborables i que ho facin amb vehicles lleugers, és a dir, cotxes i motos.

El Consell Comarcal va emetre recentment una valoració positiva dels primers resultats en matèria de descomptes al Maresme. Per la seva banda, el portaveu de la coordinadora d'entitats Preservem el Maresme, Antoni Esteban, va assegurar que les xifres són bones, però va afegir que la plataforma, que s'ha mostrat molt crítica amb les polítiques de mobilitat a la comarca, “treballarà per aconseguir que l'autopista sigui gratuïta per a tots els maresmencs”. “El preu que ens estalviem amb les bonificacions el paguem via impostos perquè no és pas la concessionària la que assumeix aquests diners”, diu Esteban. La coordinadora, principal opositora a la construcció de les rondes del Maresme, elabora actualment una proposta alternativa de mobilitat a la comarca, que tenen previst presentar en públic properament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.