Infraestructures

Barcelona

El límit de velocitat s'apujarà fins als 120 km/h en trams de la C-16

El departament de Territori i Sostenibilitat va confirmar ahir que augmentarà la velocitat d'algun tram de la C-16 entre Manresa i Berga. Ja ho havia avançat el 8 de febrer passat la diputada de CiU al Parlament i alcaldessa de Guardiola del Berguedà, Montserrat Ribera, en una entrevista al programa Berguedà matí, de Ràdio Berga.

En aquesta entrevista, Ribera va assegurar que l'augment és "gairebé de sentit comú" i que era un tema que el conseller d'Interior, Felip Puig, també tenia sobre la taula. Alhora, la diputada va exposar que el canvi "no comportarà una gran inversió, ja que només cal canviar alguns senyals verticals".

Tot i així, encara no s'han concretat quins seran els trams de la C-16 on s'apujarà la velocitat fins a 120 km/h. El mateix departament afirma: "Si en algun tram podem apujar la velocitat, l'apujarem", però també asseguren que no hi ha una data fixada per incrementar la velocitat, ja que no és un tema tan senzill per "anar a la carretera i canviar un senyal".

D'altra banda, fonts del departament han senyalat la recta que hi ha en el municipi de Sallent com un exemple de tram de la C-16, on actualment el límit és de 100 km/h i es podria augmentar fins a 120 km/h. En aquest sentit, han assenyalat que, anteriorment, "ja es van elevar alguns trams, com el que hi ha a l'altura de Berga".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.