Infraestructures

lleida

Andorra denuncia Pyrenair per haver abandonat Alguaire

Andorra Turisme i Ski Andorra havien signat contractes amb Pyrenair per 130.000 euros

El govern d'Andorra ha decidit emprendre accions legals contra Pyrenair per haver anul·lat de forma unilateral les seves rutes a l'aeroport d'Alguaire. El portaveu del govern andorrà, Bruno Bartolomé, va explicar ahir a la tarda que els assessors legals del govern estan estudiant quin és el procediment legal a seguir i la quantitat de les indemnitzacions a reclamar a la companyia. Segons Bartolomé, els tribunals andorrans són plenament competents per tramitar la demanda.

Pyrenair havia signat amb Andorra Turisme un contracte de 100.000 euros, i un altre de 30.000 euros amb el consorci Ski Andorra. Pyrenair va anunciar el divendres passat que anul·lava totes les seves operacions a Alguaire. Actualment tenia rutes a Madrid i Vigo i havia planificat una tercera amb Lisboa, totes tres per la temporada d'hivern i adreçades als esquiadors .

Segons Bartolomé, el govern andorrà sempre ha volgut promoure l'aeroport de Lleida-Alguaire com l'aeroport de referència d'Andorra i que el contracte amb la companyia Pyrenair, amb seu a Osca, era una bona oportunitat. El portaveu del govern andorrà afirma que ja es treballa en acords amb altres companyies amb vista a la temporada d'hivern de l'any vinent.

Mentrestant, la Generalitat, propietària de l'aeroport de Lleida-Alguaire, no ha anunciat cap acció per incompliment de contracte amb la companyia. Segons fonts de la delegació del govern a Lleida, la marxa de Pyrenair, tot i ser un fet lamentable, no comporta cap pèrdua per a la Generalitat i l'aeroport. Pyreinair es troba actualment amb problemes econòmics greus i també ha anul·lat rutes a l'aerport d'Osca, on té la seva seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.