Infraestructures

infraestructures

Adif farà concessions a la nova estació de Sant Pol

Consensuarà les baranes a la part de mar i eliminarà les marquesines previstes, però el govern local també exigeix que l'andana de muntanya no quedi tancada al pas dels veïns

Petita victòria de l'Ajuntament de Sant Pol en l'enfrontament amb Adif per les obres de remodelació de l'estació de tren. Ahir es va arribar a un principi d'acord, de paraula, entre els representants de l'empresa i els membres del consistori –govern i oposició– per consensuar els principals canvis que es faran a l'espai. En concret, el delegat d'estacions de viatgers del nord-est, Armando Brigos, i un tècnic es van desplaçar, ahir, en tren, fins a Sant Pol per debatre amb els regidors els aspectes que podien ser modificats del projecte inicial, que havia provocat el rebuig frontal del consistori.

Marquesines fora

Brigos va confirmar que Adif acceptava suprimir les marquesines que havien de cobrir les dues andanes i que, segons l'Ajuntament, “afectaven de ple l'estètica de la façana marítima del poble”. El representant d'Adif també va cedir a l'hora de plantejar la instal·lació de la barana a la banda de mar perquè sigui un model “més obert i que no impedeixi la vista”. El delegat d'estacions va rebutjar la proposta dels regidors d'eliminar l'ascensor que ha de permetre l'accés entre andanes a les persones amb mobilitat reduïda. “És una màxima irrenunciable que estem aplicant a totes les reformes d'estacions de Rodalies”, va dir. Tot i això, va assegurar que consultaria la viabilitat de la proposta municipal de permetre l'accés directe i lliure a la platja des de la sortida des de l'ascensor, sense haver de fer la volta fins arribar al pas de vianants.

El govern, encapçalat per l'alcalde, Manuel Mombiela (CiU), va tornar a reclamar que no es tanqués l'accés dels ciutadans a l'andana de muntanya, que tradicionalment s'ha fet servir com un carrer més del poble. La idea d'Adif és col·locar tanques a l'andana per evitar que hi accedeixin els qui no són usuaris del servei. Armando Brigos va admetre que el fet que Sant Pol considerés com un carrer més del municipi una andana de l'estació de tren havia “sorprès” tots els tècnics d'Adif.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.