Infraestructures

reus

L'alcalde de Reus ofereix una finca al Tecnoparc per fer-hi un nou parc de bombers

Felip Puig presideix el lliurament de 246 medalles d'honor a membres del cos, ahir a Reus

Els sindicats donen al conseller una carta amb reclamacions

“Herois anònims, que coneixen molt bé les virtuts del sacrifici”. Aquesta va ser una de les lloances que l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, va atribuir ahir als Bombers de la Generalitat durant l'acte anual de lliurament de distincions d'honor als membres del cos d'arreu de Catalunya, celebrat enguany a l'Auditori Antoni Gaudí de la Fira de la capital del Baix Camp. En la primera compareixença davant del col·lectiu del conseller d'Interior, Felip Puig, es va comprometre a defensar institucionalment la feina dels efectius, si bé no va amagar que la difícil situació econòmica per la qual passen les administracions no farà possible realitzar en el pròxim mandat totes les millores de material i d'infraestructures que es reclamen. És per això que va agrair a l'Ajuntament de Reus “el fet d'estar facilitant les coses”, ja que des del consistori s'ha ofert a la conselleria d'Interior un terreny situat en l'àmbit del Parc Tecnològic del Camp (Tecnoparc) per construir-hi el nou parc de bombers perquè l'edifici actual, ubicat al carrer Mas del Tallapedra, ha quedat petit per la gran quantitat d'activitats que aglutina.

Aquesta finca de titularitat municipal es troba entre la botiga d'esports Decathlon i el barri Mas Pellicer, davant de l'hospital. Fonts de l'Ajuntament van explicar que s'ha traslladat aquesta proposta als integrants del cos d'emergències, els quals consideren que aquest terreny està molt ben comunicat amb les principals artèries viàries, tenint en compte que està a tocar de la carretera T-11 i de la C-14, i que des d'aquest punt també és fàcil accedir a l'AP-7 i l'A-7.

Marcar un rumb

Els sindicats CCOO, UGT i CATAC van aprofitar l'acte per donar una carta a Puig en la qual es demana saber quin pla de futur té el Departament d'Interior per als bombers. Leandre Gallardet, del parc de Mollet del Vallès i delegat de CCOO, va afegir que seria necessari que tots els partits polítics arribessin a un acord sobre el rumb que ha de seguir el cos perquè les pautes no variïn en el moment en què es canvia de director general. I, igualment, va considerar que s'ha de solucionar la “fractura” generada entre els bombers i els GRAF arran del foc d'Horta de Sant Joan on van morir cinc efectius del segon grup, ja que “la majoria de bombers creuen que els GRAF sovint arrisquen massa en l'extinció d'incendis forestals i potser seria bo que es fes una reunió per acostar posicions”.

Trajectòries amb mèrit

Coincidint amb la festa patronal dels bombers, Sant Joan de Déu, ahir es van atorgar 246 medalles d'honor a bombers funcionaris i voluntaris amb més de 20 anys de servei, i també es van lliurar 13 mencions honorífiques. Entre aquestes, n'hi va haver a títol pòstum al pilot Tomás Godoy i a l'operador de vol Jorge Bernardo Cardelli, de l'empresa Avialsa, que van morir en acte de servei el 15 de maig del 2010, després que el seu avió de vigilància i atac s'accidentés mentre col·laboraven en l'extinció d'un foc a la Pobla de Benifassà, al Baix Maestrat.

LA XIFRA

76.000
Va ser el nombre d'emergències
que van atendre els Bombers de la Generalitat arreu de Catalunya el 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.