Infraestructures

LLEIDA

Critiquen l'oblit parlamentari d'Alguaire

La Paeria insta la cambra a donar suport a l'aeroport lleidatà

Àngel Ros veu contradictori que el Parlament defensi un aeròdrom d'Aena i no l'únic que és seu

Vueling fa el seu darrer vol a Palma

Sorpresa i indignació a Lleida. El Parlament es va bolcar dijous a donar suport a l'aeroport de Girona i, en canvi, ni una paraula del de Lleida-Alguaire, amb problemes similars per la singular estratègia de Ryanair de reclamar més diners a canvi de mantenir rutes.

La reacció va ser ràpida i unànime, i el ple de la Paeria va aprovar una moció en què reclamava al Parlament que també defensés l'aeroport lleidatà, i instava el govern a fer complir el contracte signat per Ryanair, a buscar més companyies i a obrir-lo al trànsit de mercaderies.

L'alcalde Àngel Ros va convocar d'urgència els portaveus a primera hora del matí per consensuar un text que “no és victimista, però no deixa de ser contradictori que el Parlament defensi un aeroport d'Aena i no l'únic que és de la Generalitat”. Creu que el pronunciament parlamentari és una sorpresa i en va culpar directament els 15 diputats lleidatans, “que haurien de tenir una consideració més activa cap a l'aeroport d'Alguaire”.

Ros va afegir que es tracta d'una infraestructura viable, necessària per Lleida i el Pirineu, i única en la Catalunya interior.

Els grups parlamentaris es van afanyar ahir a anunciar preguntes, interpel·lacions i mocions per tal de corregir el suposat oblit.

D'altra banda, Vueling va fer ahir el seu darrer vol a Palma des l'aeroport d'Alguaire. Aquest vol només va tenir trenta viatgers, perquè incomprensiblement no hi ha ruta de tornada diumenge i els usuaris s'han hagut de buscar el retorn via Barcelona. A partir del proper cap de setmana, Air Nostrum assumirà aquesta ruta a les Illes Balears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.