Unanimitat per reestudiar l'emplaçament de les antenes de telefonia a les Roquetes
Els partits aproven l'elaboració d'un pla urgent que tornarà a analitzar on s'han de situar els aparells
Els veïns de les Roquetes que viuen a prop de les dues antenes dels carrers Cid Campeador i Velázquez continuen relacionant les instal·lacions telefòniques amb els problemes de salut. Una vintena de ciutadans van manifestar-se al ple amb pancartes, i van escridassar l'alcalde, Josep Antoni Blanco, per exigir el trasllat urgent de les antenes fora del nucli urbà. «No volem les antenes!» «Fora les antenes i la tranquil·litat serà absoluta!», van cridar els manifestants durant el debat sobre la moció, que va aprovar-se per unanimitat.
L'acord preveu l'elaboració d'un pla urgent per analitzar la situació de les antenes; aquest pla haurà d'aplicar un informe que l'Ajuntament ha encarregat a Localret per conèixer la seva opinió i determinar si el pla especial de telefonia mòbil vigent a Sant Pere de Ribes pot ser més restrictiu pel que fa a la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil al nucli urbà. Així mateix, l'Ajuntament encarregarà a una ponència territorial el seguiment dels treballs de compliment del pla amb la participació de representants veïnals. Durant el ple, l'alcalde va demanar disculpes a UM9 per haver assegurat que el president del grup, Ramon Moragues, va fer «terrorisme social» en la seva participació en reunions veïnals per aconseguir el trasllat de les antenes. La Nou, que va acceptar la rectificació, assegura que «l'insult a les persones és l'única sortida que queda al senyor Blanco per justificar la seva manca de sensibilitat, seriositat i rigor en el tema de les antenes». L'Ajuntament, que continua mantenint que les antenes no provoquen cap efecte nociu sobre la salut, organitza una conferència informativa dissabte a dos quarts d'onze del matí a l'Espai.
El futur de la llar d'infants Massó
El futur de la llar d'infants Massó de Ribes, un centre concertat que ofereix una seixantena de places al nucli i que ha anunciat que vol tancar les seves portes aquest estiu, continua sent incert. Tots els grups municipals excepte CiU-Via, que va abstenir-se, van aprovar una moció presentada pel govern (PSC, ICV i ERC) perquè la llar d'infants funcioni com a mínim un curs escolar més, o que el centre cedeixi les seves instal·lacions perquè l'administració local es faci càrrec de l'escola amb el suport dels pares i mares. Actualment, la llar d'infants està gestionada per una comunitat de monges pertanyents a l'orde de les Germanes Caputxines del Diví Pastor. L'Ajuntament s'ha reunit tant amb representants del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat com amb representants dels pares i mares del centre, que van rebre la notícia del tancament de l'escola bressol només tres dies abans que finalitzés el període de preinscripcions del nou curs escolar. L'alcalde defensa que el centre «continuï fent la seva funció social per donar temps a l'administració local» a evitar «l'impacte social» que implicaria el tancament. L'Ajuntament i els pares i mares tornaran a reunir-se amb representants del Bisbat demà.