Infraestructures

Sense pluvials ni credibilitat

LA PLACETA DEL RACÓ

La Generalitat ha paralitzat les obres de pluvials que estava fent a Silla sine die, o siga que tot s'ha quedat parat i a mitges. Segons l'alcalde, perquè les empreses constructores no cobren des de fa molts mesos, han dit d'ací no passem i han retirat les màquines. Segons Isidro Prieto, la culpa és de l'ajuntament que no paga la part dels modificats d'obra a què s'havia compromès. Concretament, el problema està a l'avinguda d'Alacant i a la plaça d'Espanya.

O té raó l'alcalde, o té raó Prieto, o tenen raó els dos o no la té ningú. Probablement és veritat tant una cosa, com l'altra. Que la Generalitat no té ni un euro i no paga, això és cert i així ens ho han informat els tècnics de l'obra. Però també és cert que l'ajuntament de Silla està més pelat que les rates i, per tant, tampoc paga i així ens ho han confirmat els tècnics municipals. I ara què?

Tractant-se de dos institucions que han gastat a mans plenes més del que tenien i que ara s'han quedat amb el cul a l'aire, les obres poden romandre aturades tot el temps que Déu voldrà, amb els inconvenients per a la mobilitat local i els perills de les obres abandonades. A punt d'acabar-se la legislatura, el problema que heretaran els nous governs municipal i autonòmic serà dels grossos i, lamentablement, hauran de posar-se a fer bones unes obres tan necessàries per a Silla, que la irresponsabilitat del PP i del PSOE han abandonades.

La indignació del veïnat per l'actitud del PP ha anat en augment, des que es féu pública l'aturada de les obres; especialment els comerciants. Cal entrar al facebook i llegir les opinions que van deixant els internautes de la ciutat, perquè les hi ha de tots els colors i en tenen per a tots. Però són els partits que formaren el quadripartit els que més haurien de dir, ja que les obres de pluvials foren una de les raons d'aquell famós pacte. De moment encara no s'han pronunciat i per això hem demanat directament als dos alcaldes, a Teresa Badenes i a Josep Pitarch, la seua opinió.

Pitarch afirma que està indignat i que no s'esperava que el PP tinguera un fracàs tan sonat en aquest tema; suposava que Natxo Ventura seria el valedor d'aquestes obres i que, fora com fora, aconseguiria un tracte deferent per a la ciutat, malgrat la crisi. “No ha estat així i de cara a les eleccions hauran de donar alguna explicació, dir alguna cosa. No s'atreviran a dir la veritat i miraran la manera d'inculpar els altres. Per la seua part, com Baixauli ja ha acabat la seua tragicòmica alcaldia, podrà dir el que voldrà, però les seues paraules no tindran cap fiabilitat”.

Badenes assegura que “el marró d'uns i altres és considerable, el del PP perquè no acaba les obres i haurà de donar explicacions i del PSOE perquè han de fer bo tot el desastre que hereten de Baixauli, que és del seu partit i a qui l'han deixat fet tot el que ha volgut fins a l'última hora, per tant són tan responsables com ell i no tenen cap excusa. Si no han sabut parar-li els peus, eixe és el seu problema, però Silla no té perquè pagar-ho.”

Pel que es veu, el quadripartit no ha passat a la història i encara cueja, o almenys ho fan els dos alcaldes. Els dos coincideixen que aquests darrers quatre anys socialistes són els pitjors de tota la història democràtica local. I confien que quan passaran les eleccions uns i altres hauran de seure a negociar la manera d'eixir del carreró sense eixida en què han posat Silla, la manera d'acabar les obres de pluvials i recuperar la credibilitat que, ara per ara, han perdut el PP i el PSOE de Silla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.