Infraestructures

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs II fa els canvis recomanats pels experts

L'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) va corroborar ahir que els responsables de la central nuclear Vandellòs II han implantat la majoria de canvis i recomanacions que un comitè de professionals els va donar el 2009 per millorar el funcionament de la instal·lació. Tots aquests suggeriments, de fet, es van recollir ara fa dos anys en l'informe de la Missió Osart. Aquesta va ser una actuació que van fer disset experts de tot el món enviats per l'OIEA, que van avaluar la planta, a petició del govern de l'Estat i de la central. A més, aquesta setmana, l'equip ha analitzat en profunditat les actuacions que ha dut a terme des de llavors l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) i ha conclòs que, “de les catorze línies de perfeccionament que es van aconsellar”, onze “s'han resolt”, i que en les tres matèries restants “s'està progressant de manera satisfactòria per corregir-les”. S'ha ressaltat, per exemple, “l'esforç” en la contractació de “nou personal que ha servit per enfortir l'organització de les diferents àrees” i també s'han valorat amb nota els programes per incrementar la seguretat industrial, que “han contribuït a una reducció de l'índex d'accidentalitat”.

Incident a Ascó I

La central Ascó I va registrar ahir el seu sisè incident des que va començar la parada per recàrrega de combustible fa dos mesos. L'episodi, classificat amb el nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears, es va produir durant l'ajust d'una vàlvula per a la posada en marxa de la planta, i no va suposar perill per als empleats ni per al medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.