Infraestructures

segrià

CiU de Lleida també rebutja les retallades

La coalició s'afegeix a una moció que critica que el govern trenqui els convenis amb els centres educatius municipals

Front comú de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Lleida per rebutjar les retallades imposades pel Departament d'Ensenyament en un 22% de les aportacions als centres educatius municipals, és a dir, les escoles bressol, l'escola d'art i música i l'oficina d'escolarització, així com que el govern hagi trencat de manera unilateral els convenis vigents que regien aquests ajuts.

El rebuig es va formalitzar amb una moció que també va obtenir el suport dels sis regidors de CiU, a l'oposició. Joan Ramon Zaballos, cap de l'oposició, va argumentar que sempre defensaran primer els interessos de Lleida.

El ple de la Paeria fet ahir va tenir un alt contingut polític en l'apartat de les mocions; així, es van aprovar pronunciaments a favor del model d'immersió lingüística, que només va tenir els vots contraris del PP, i es va presentar una moció de rebuig a l'última reforma constitucional, que va decaure pels vots del PSC, amb majoria absoluta, i del PP. També es va aprovar per unanimitat una proposta del PP per reclamar a l'Estat mesures per pal·liar el dèficit financer dels municipis.

El ple va servir també per aprovar les ordenances fiscals del 2012, que augmenten una mitjana d'un 3,35% les taxes i impostos. CiU i el PP, a l'oposició, van carregar contra el govern local pel que consideren un excés de càrrega fiscal per als lleidatans i en van exigir la congelació. A més, els portaveus dels dos grups van culpar l'alcalde, Àngel Ros, de fer una mala gestió. Aquest i la regidora d'Economia, Montse Mínguez, van defensar el bon estat de l'economia municipal tot i la caiguda d'ingressos, fet que fins i tot els permetia contractar un crèdit ICO per pagar proveïdors per un valor de 6 milions.

Finalment, el ple va aprovar tornar a posar a licitació un solar per a la futura mesquita de la ciutat.

LA XIFRA

20
euros de més pagaran
els lleidatans el 2012 de mitjana per la puja de l'IBI i les taxes de circulació i escombraries.

Ros exigeix més implicació del govern amb l'aeroport

Un dels debats més intensos del ple es va centrar en l'aeroport de Lleida-Alguaire, i l'alcalde Ros va exigir a la Generalitat més implicació per fer-lo viable. Ros va afirmar: “Aquest govern encara no s'ha posat al cap que aquest és l'únic aeroport que és seu, i el que cuiden menys”, i hi va afegir: “Si volem ser un país, no pot ser que tots els aeroports se situïn a la costa.” El debat va sorgir per una moció del PSC per reclamar més mesures per fer d'aquesta instal·lació la plataforma d'accés dels turistes estrangers a Lleida i el Pirineu. CiU s'hi va abstenir afirmant que el que es demanava és el que s'està fent.

El debat va coincidir amb la visita que el director de Transports i Mobilitat del govern català, Ricard Font, va fer hores després a l'aeroport d'Alguaire per comprovar el desenvolupament de les obres d'ampliació de la terminal. L'ampliació costa 1,5 milions i es fa per poder donar servei a l'arribada i sortida de dos avions alhora, condició demanada per l'operador turístic britànic Thomas Cook, que a partir del desembre durà esquiadors britànics cap al Pirineu a través d'Alguaire. Font va dir que el govern aposta de manera prioritària pels operadors turístics, però que tampoc no descarta en el futur mercaderies i companyies aèries comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.