Infraestructures

Baix Ebre

Sando SA reprèn les obres de la variant de l'Aldea, un any i mig aturades

L'alcalde es mostra “satisfet i esperançat”, però diu que el poble no estarà tranquil fins que no estiguen acabades del tot

Queden 18 mesos d'execució

Les obres de la variant de l'N-340 a l'altura de l'Aldea tornen a estar en marxa. Ahir l'empresa adjudicatària, Sando SA, va reprendre l'execució de l'obra, després d'haver-la deixat fa un any i mig perquè el Ministeri de Foment l'havia aturat per falta de pressupost i per fer una petita modificació en el projecte.

“Estem satisfets i esperançats”, va manifestar ahir l'alcalde del municipi, Dani Andreu, que tot i això va dir que els veïns del municipi no estaran tranquils fins que les obres no estiguen acabades del tot. “Queden divuit mesos per acabar d'executar la variant i patirem cadascun dels dies d'aquests mesos perquè no ens la tornen a aturar”, hi va afegir Andreu.

De fet, la represa de l'obra, en plena campanya electoral, fa un cert tuf electoralista, i per l'Aldea circula aquests dies la broma que el dia 21 de novembre la tornaran a aturar. “Crec que no serà així”, va dir rient ahir l'alcalde, que va recordar que la variant de l'Aldea és una obra molt important per al municipi i per al conjunt de les Terres de l'Ebre, ja que la carretera N-340 a l'altura de l'Aldea s'ha convertit en un coll d'ampolla on hi ha nombrosos embussos, ja que diàriament hi circulen uns 15.000 vehicles. Des del 2007 els veïns del municipi s'han manifestat tallant la carretera amb bous capllaçats o partits de futbol per reclamar que es construís la variant.

L'obra, pressupostada en més de 26 milions d'euros, es va començar el maig del 2009 i estava previst que s'acabés a final d'enguany. Actualment, hi ha un 45% del projecte executat.

LA XIFRA

26
milions
d'euros és el pressupost de la variant de l'Aldea, que tindrà un recorregut de més de vuit quilòmetres.

LA FRASE

Patirem cadascun dels dies dels divuit mesos que queden perquè no ens la tornen a aturar
Dani Andreu
Alcalde de l'Aldea


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.