Comencen les obres dels dos projectes de la carretera de Ribes de les Franqueses

Les obres dels dos projectes de la carretera de Ribes de les Franqueses del Vallès, el tram III comprès entre la plaça de l'Ajuntament i la plaça de Gaudí, i el tram I, comprès entre la rotonda de Can Mònic i la plaça de Gaudí, subvencionades pels Fons Estatals d'Inversió Local ha començat avui.

La remodelació del tram de la carretera de Ribes, entre l'Ajuntament i la Plaça Gaudí, transformarà l'espai en una rambla de vianants, amb connexió de vianants a la plaça de l'Ajuntament. Es preveu preservar l'arbrat actual i renovar també l'enllumenat, paviments i mobiliari urbà. El carril de circulació central serà substituït per la rambla de vianants i el trànsit serà desviat per les calçades laterals en els dos sentits de la circulació. Altres aspectes que s'han incorporat en la remodelació del tram III de la carretera de Ribes ha estat la creació d'un carril bici.

El termini d'execució de l'obra, que té un pressupost d'1.232.965,51 euros, és de sis mesos i es farà en dues fases. La primera, amb una durada de dos mesos, afectarà les calçades laterals. Durant aquest temps es mantindrà el trànsit de vehicles en ambdós sentits de circulació a la part central. La segona fase de les obres, d'una durada de 4 mesos, correspon a la part central de la carretera, que ja quedarà restringida al trànsit. La circulació de vehicles passarà a les calçades laterals.

El segon projecte, la remodelació de la carretera de Ribes entre la rotonda de Can Mònic i la plaça de l'Escorxdor, suposarà l'ampliació de la zona de vianants i atorgarà a aquesta part del municipi una millora estètica i una major pacificació del trànsit.

L'actuació comportarà augmentarà l'amplada de les voreres, amb amplades de 4 metres la vorera oest i entre 5 i 2.80 metres la vorera est, el trasllat de la parada d'autobús, renovació de serveis urbans en les voreres, renovació de guals, enllumenat i mobiliari i la compatibilitat amb el futur parc de Can Mònic. També hi hauran ressalts de velocitat d'entrada, nova senyalització viària i s'aprofitaran les obres per a soterrar el cablejat aeri, renovar el clavegueram i la xarxa d'aigua.

L'execució del projecte, amb un pressupost de 560.975 euros, serà de cinc mesos. En aquest període de temps quedarà restringida la circulació de vehicles. Les alternatives seran, en sentit de pujada, per la Ronda Nord i el camí antic de Vic o pel carrer de Migdia. En sentit de baixada es desviaran els camions i el màxim nombre de vehicles a la carretea de Cànoves. També s'habilitarà com a rotonda la plaça de l'Ecorxador per accedir al camí de la Serra.

A les Franqueses del Vallès es faran cinc projectes amb fons del FEIL, a banda dels dos de la ctra de Ribes, també es remodelarà el carrer d'Aragó, entre el carrer de Cardedeu i la plaça Espanya, s'adequarà al plaça Major de Bellavista i es remodelarà el camp de futbol de Llerona on s'instal·larà gespa artificial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.