Infraestructures

La nova estació d'autobusos es el projecte més votat a Xàbia

Els ciutadans també trien nous serveis en les platges, tenir un “skate park”, pistes de pàdel i un punt verd en la zona del Cap Martí

Per primera vegada, els veïns de Xàbia han decidit en quins projectes s'invertiran part dels seus impostos. Els assistents al fòrum de l'Agenda 21 han realitzar una votació per a triar entre les 15 propostes llançades pel Consistori dins dels pressupostos participatius i la més recolzada va ser la construcció d'una estació d'autobusos, que s'adequarà en un solar de l'avinguda de Palmela. Els altres projectes que s'inclouen per voluntat ciutadana en la proposta de comptes per al 2012, seran la construcció de nous vestuaris i dutxes en les platges, un skate park per als joves, un punt verd en la zona Flor de la Neu, en Cap Martí, i un circuit biosaludable per a majors.

La partida disponible per a aquesta bateria d'actuacions summa 423.065 euros, per la qual cosa es va descartar el projecte que va quedar en següent lloc: la coberta de la pista poliesportiva del Freginal, valorada en 300.000 euros i ja sense suficients fons. Per açò, es va decidir continuar amb el llistat ordenat segons els vots arreplegats i van poder entrar altres actuacions com la renovació dels jocs en la platja, la construcció de dues pistes de padel en la zona de Mesquides i el recobriment dels escocells de Jaume I per a evitar tropessons.

A més dels projectes triats per votació popular, l'esborrany de pressupost de 2012 inclou altres inversions proposades per l'executiu de Xàbia donada la seua necessitat. Entre elles està la finalització de la urbanització de l'Avinguda Augusta, un pla per al qual s'han reservat 414.000 euros. També s'han pressupostat 149.000 euros per a cofinançar amb la Diputació la construcció d'una rotonda entre les carreteres del Pla i Arenal, i altres 60.000 euros per a habilitar un clavegueram en el carrer Niça, que pateix greus problemes d'inundació.

La reunió amb els assistents al fòrum de participació ha estat molt distesa i va servir perquè alguns veïns proposaren futures inversions a tenir en compte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.