Infraestructures

segrià

Alguaire perd la meitat de passatgers en un exercici

30.000 viatgers han passat per l'aeroport

El govern exigeix ja el permís per volar fora de l'espai Schengen

L'aeroport de Lleida-Alguaire suma prop de trenta mil viatgers en el segon exercici des de la posada en servei, una xifra que se situa a la meitat dels que va registrar en el primer exercici. El conseller de Territori, Lluís Recoder, va aportar la xifra ahir i la va comparar amb els 108.000 que preveia pel 2011 el primer pla de negoci que va elaborar l'anterior govern català i que era l'estimació més pessimista. Recoder pretenia demostrar amb aquestes dades “la imprevisió” del tripartit en relació amb la viabilitat de l'aeroport de Lleida.

La crisi, però, ha fet que de tres companyies aèries s'hagi passat a una i que de les opcions de diversos operadors de xàrters s'hagi signat només un sol acord: el de Thomas Cook-Neilson, per portar esquiadors al Pirineu, via Alguaire, a partir del pròxim 19 de desembre.

El conseller de Territori, en declaracions a Catalunya Ràdio, va exigir un cop més al govern estatal que signi de manera urgent l'autorització perquè l'aeroport lleidatà pugui operar vols de fora l'espai Schengen, un retard que ja ha frustrat l'arribada d'operadors russos. Recoder atribueix la demora a la poca voluntat de Madrid, ja que Alguaire no és un aeroport d'Aena. En cas que l'autorització arribi tard, el govern haurà de pagar “indemnitzacions considerables” al majorista britànic que fins ara operava a Tolosa.

LA DATA

19.12.11
és el dia en què comencen a arribar vols britànics
a Alguaire amb esquiadors que aniran al Pirineu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.