Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

L'‘Albera', a punt per viatjar cap a la Jonquera

La tuneladora farà el tram subterrani de la MAT a partir del mes de març

L'empresa alemanya Herrenknecht ja ha entregat la tuneladora, batejada amb el nom d'Albera, que perforarà el túnel transfronterer de la MAT des del costat sud, a l'empresa encarregada de fer-ho, el consorci Dragados-Eiffage TP i la societat Inelfe, integrada a parts iguals per Red Eléctrica i la seva homònima francesa RTE. El cuc de més de 300 metres de llargària arribarà desmuntat a la Jonquera el mes de març per començar la perforació des del sud del túnel de 8,5 quilòmetres, que passarà paral·lel al del TAV. Pel nord ho farà una tuneladora semblant, que ja han batejat amb el nom de Canigó. El capçal de tall de l'Albera té un diàmetre de quatre metres i una longitud d'onze metres i mig.

Del total del túnel, la majoria dels quilòmetres (7,4) es troben en territori administratiu de l'Estat francès. La infraestructura tindrà un diàmetre de 3 metres i mig i “serà d'ús exclusiu per als cables de l'enllaç”, segons s'indica des de la societat Inelfe. Queda descartat, doncs, que es faci servir per a altres serveis. La interconnexió elèctrica amb l'Estat francès ha d'entrar en servei el 2014, segons es preveu en aquest moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.