Infraestructures

RIBERA D'EBRE

Amplien la carretera per la descontaminació de Flix

L'Estat inverteix 2,3 milions per ampliar la C12 per raons de seguretat

Comença una passarel·la per a vianants sobre la presa del pantà

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha començat aquesta setmana les obres de millora de la C-12, a Flix, per garantir la seguretat dels veïns durant el procés d'extracció dels llots tòxics del pantà. Concretament, es farà una passera de vianants d'1,7 metres d'amplada al marge dret del pas sobre la presa del pantà, així com un pas subterrani que millorarà l'accessibilitat al polígon industrial La Devesa. “Es tracta d'unes obres que no eren incloses en el pla de descontaminació de Flix però que són necessàries per motius de seguretat”, ha manifestat l'alcalde de la localitat de la Ribera d'Ebre, Marc Mur.

Quan comence el procés d'extracció de les 760.000 tones de fangs contaminats, es calcula que cada 6 minuts sortirà un camió de la planta de tractament dels residus, al polígon d'Ercros, i es dirigirà a l'abocador del Racó de la Pubilla, situat a uns 8 quilòmetres. Els camions travessaran el pas de la presa del pantà de Flix, que fa 227 metres de longitud i consta actualment de dos carrils de circulació i dues voreres per als vianants. Mentre es construeix la passarel·la per a vianants, hi haurà restriccions de trànsit a la C-12, ja que un dels carrils estarà tallat i es deixarà pas alternatiu per l'altre.

Pel que fa al cost de les obres, és de 2,3 milions d'euros i està previst que estiguin enllestides en un termini de cinc mesos, que és quan teòricament haurà de començar l'extracció dels llots tòxics.

De fet, l'alcalde de Flix té pendent una reunió amb el nou secretari d'Estat de Medi Ambient per conèixer si es preveu alguna modificació en el calendari d'obres de descontaminació. “No se'ns ha comunicat cap alteració, de manera que l'extracció dels llots hauria de començar al juny”, ha dit Mur. El projecte de descontaminació té un cost de 223 milions d'euros.

LA XIFRA

6
minuts
és l'interval de temps que tardarà a sortir un camió amb fangs tòxics de la planta de tractament a l'abocador.

L'extracció dels llots tòxics, el mes de juny

L'alcalde de Flix té pendent una reunió amb el nou secretari d'Estat de Medi Ambient per conèixer si es preveu alguna modificació en el calendari d'obres de descontaminació. “No se'ns ha comunicat cap alteració, de manera que l'extracció dels llots hauria de començar al juny”, ha dit Mur. El projecte de descontaminació té un cost de 223 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.