Infraestructures

L'Ajuntament de Banyeres negociarà l'ampliació o construcció del cementiri

El recinte actual es veurà complet amb la construcció de 284 nous nínxols

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola va a negociar la compra o permuta de terrenys colindants amb l'objectiu d'ampliar el cementiri o construir un altre nou davant el fet que el recinte actual quedarà complet amb els projectes de construcció de 284 nínxols que tramiten en l'actualitat tant la Diputació com el propi Consistori.

Segons la informació facilitada pel portaveu del Govern municipal Ramón Albero, al desembre de 2010 es van construir 60 nous nínxols, i en l'actualitat s'està pendent de la inclusió en el Pla d'Obres de la Diputació d'altres 252, així com de 66 columbaris. Paral·lelament, als pressupostos municipals de 2012 s'ha inclós una partida per 32 nínxols més, que s'afegirien als anteriors en cas de ser aprovats per la institució provincial. «Amb aquestes dues actuacions —ha destacat Albero—, s'ompliria el recinte, per la qual cosa en l'equip de govern estem estudiant una possible compra o permuta de terrenys confrontants per realitzar una ampliació, o en el cas de què les gestions no arribassen a fructificar ens plantejaríem la construcció d'un nou cementiri en una altra ubicació del terme municipal».

En relació amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat a finals del passat any l'ordenança del cementiri municipal per la que s'estableix que la durada màxima del dret funerari siga de 75 anys respectant els drets adquirits per concessions de sepultures atorgats amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquesta ordenança. Així mateix, cal ressenyar que fins 1940 les concessions s'atorgaven a perpetuïtat per passar a partir d'aquesta data a una durada màxima de 99 anys i ja, des de 2003, es concedeixen amb un termini de 75 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.