Infraestructures

infraestructures

La fibra òptica arriba a Bracons, però Olot no tindrà el servei fins al 2013

El conseller Mena diu que s'estendrà la xarxa per als edificis de la Generalitat i l'Ajuntament

Empreses i particulars s'hi podran connectar més endavant

Telefónica ha fet arribar la xarxa de fibra òptica a la porta de la Garrotxa, a través del túnel de Bracons, a l'eix Vic-Olot, però la ciutat d'Olot no podrà tenir el servei fins al 2013. A més, en una primera fase, segons ha informat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en el marc d'una visita que ha fet a la capital garrotxina.

Està previst que, a través de Xarxa Oberta, que té la concessió del desplegament de la fibra òptica, es farà arribar a Olot des del túnel de Bracons i resseguint la via verda del carrilet Olot-Girona, és a dir, a través d'un tram de la Vall d'en Bas i de les Preses i fins a l'antiga estació d'Olot, des d'on es ramificarà. Mena ha dit que la intenció és que primer arribi als edificis amb serveis de la Generalitat que hi ha a la capital garrotxina, com per exemple els jutjats i la comissaria dels Mossos d'Esquadra i especialment el nou hospital comarcal de la Garrotxa.

Com que haurà d'estendre una xarxa de fibra òptica, s'hi connectaran els edificis amb serveis de l'Ajuntament d'Olot i, posteriorment, les empreses, les quals són les que més insisteixen en la necessitat de tenir aquesta tecnologia, i particulars a uns preus més raonables que els que ofereix actualment Telefónica.

Actualment, les telecomunicacions entre els edificis de la Generalitat i els de l'Ajuntament d'Olot es basen en la tecnologia WIMAX i a través d'antenes i, a vegades, no té la qualitat que cal i es produeixen talls en el servei.

LA DATA

2013
És l'any en què està previst que es comenci a desplegar la fibra òptica a la capital de la Garrotxa

LA XIFRA

3
Són els edificis
importants de la Generalitat: l'hospital, els jutjats i la comissaria dels Mossos, a part de les escoles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.