Infraestructures

patrimoni

La restauració de la bòbila de Vilafant està pendent d'un acord amb el propietari

L'Ajuntament negocia amb l'amo una compravenda o una cessió, però cal segregar la finca

Ja ha contactat amb una empresa per fer-ne la reforma

L'Ajuntament de Vilafant ja negocia amb el propietari la cessió o la compravenda de la bòbila que hi ha entre la zona esportiva i Palol Sabaldòria. Preguntat per l'oposició en l'últim ple, segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Patrimoni Cultural i Natural, Antoni Cobos, el consistori ja s'ha posat en contacte amb una empresa perquè en pugui fer la reforma. Aquesta companyia, Accés Vertical, està especialitzada a fer feines en altura, ja que s'haurà d'actuar en la xemeneia de 42 metres que es conserva. La xemeneia, de fet, és la part que actualment està en més mal estat, sobretot la part superior.

El regidor Antoni Cobos va dir que en aquest moment està tot pendent d'aquest acord amb el propietari, de qui hi veuen bona predisposició. Abans, però, Cobos va concretar que cal fer una segregació de la finca, que fa 60.000 metres quadrats, i esperen poder tenir fet aquest tràmit en tres o quatre mesos de termini. El responsable de l'àrea de Patrimoni Cultural considera que el fet que fos declarat espai d'interès local pot ajudar a agilitar els tràmits que cal fer.

“Prioritari”

Un cop fet això, es desencallaria la cessió o la compravenda i, a partir d'aquí, un cop l'edifici sigui municipal, es podrà començar l'obra, va dir Cobos, que considera prioritari aquest tema. “És un tema que ens genera preocupació però que té una complexitat”, va afegir-hi.

LA FRASE

En les converses amb el propietari hi hem vist bona predisposició
Antoni Cobos
regidor de Medi Ambient i Patrimoni cultural i natural.

LA XIFRA

42
metres
d'altura són els que fa la xemeneia de la bòbila de Vilafant, que a la part superior està en molt mal estat.

Va ser declarat espai d'interès local

L'any 2008 la bòbila de Vilafant va ser declarada espai d'interès local per protegir la construcció i sobretot la xemeneia del pas del TAV, que va haver d'extremar les precaucions en les obres, ja que la via hi passa molt a prop. La bòbila recorda que la construcció de rajols i teules va ser una de les activitats més importants de la indústria que hi hagut a Vilafant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.