Infraestructures

segrià

Vols xàrters i nous hangars, alternatives per a Alguaire

Després de la fugida de vols comercials, el govern troba en els operadors turístics la sortida per fer viable l'aeroport

Continua encallat el transport de mercaderies, però es tempten empreses

L'aeroport de Lleida-Alguaire sembla haver trobat en els operadors turístics i els majoristes de vacances el model de negoci que el faci viable. L'estrena va tenir lloc aquest hivern, amb els britànics Neilson-Thomas Cook, i va ser un èxit. Van transportar fins al Pirineu, sobretot l'andorrà, 26.367 esquiadors en prop de 5 mesos. L'operador ja va anunciar que mantindrà Alguaire com a base per accedir a aquesta oferta de vacances els propers anys, perquè hi guanya quasi una hora en relació als vols que operava a Tolosa (Llenguadoc). Dos operadors de xàrters més, Natalie Tours (Rússia) i Tui (Gran Bretanya) estan a punt de signar acords per utilitzar-lo la campanya d'esquí vinent, i uns altres tres, incloent-hi el mateix Neilson-Thomas Cook, negocien ofertes d'estiu en relació amb el turisme d'aventura i muntanya, la qual cosa donaria vida a Alguaire tot l'any.

Al nou enlairament de l'aeroport s'hi afegeix també l'interès d'alguna empresa per instal·lar-s'hi. Es tracta d'empreses de serveis d'aviació general que han entaulat converses amb el govern per construir-hi més hangars.

La línia de negoci pendent és la del transport de mercaderies. El fet que no hi hagi empreses lleidatanes disposades a enviar a Europa productes agroalimentaris des d'Alguaire va obligar la Generalitat a repensar l'estratègia i ara busca empreses de paqueteria que puguin engegar-hi aquest servei.

El replanteig d'usos de l'aeroport, després de la fugida dels vols comercials de Ryanair i Vueling, també resulta més econòmic, perquè els majoristes no reben subvencions, tot i que se'ls fa descomptes en les taxes d'aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.