Infraestructures

la GALERIA

DE tarragona

Logística al Baix Penedès

Fa uns dies es presentava la central logística d'El Corte Inglés al Baix Penedès. En un polígon industrial de 63 hectàrees, 40 de les quals disponibles per a l'activitat logística, i prop de 14 en total per a la plataforma dels grans magatzems. És evident que la tria del lloc –en aquest cas, la Bisbal del Penedès– no és casual. El Baix Penedès té una situació excel·lent per aquesta mena d'activitats, el corredor que comunica la regió metropolitana i el Camp de Tarragona, i amb bons accessos tant per al corredor mediterrani com per a la vall de l'Ebre.

Els mateixos motius que van impulsar la proposta del Logis Penedès, però amb una molt diferent rebuda en alguns sectors de la comarca. Ara no hem vist cap protesta pels suposats perjudicis de l'activitat logística o per la creació de llocs de treball de baix nivell. No sé si és pel caràcter privat de la iniciativa i perquè no hi ha cap govern a desgastar, però tot podria ser. Però no deixa de ser preocupant com s'han fet les coses: una requalificació de sòl feta a mida, fent servir el planejament com a tràmit i no com a direcció prèvia, mentre es fa la guerra a una proposta d'iniciativa pública i pensada a partir d'una estratègia territorial més àmplia.

Per fer les coses així, no ens cal planejament de cap mena i podem tornar a la llei de la selva. Potser és el que alguns voldrien. Com ara els d'Eurovegas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.