Infraestructures

Alzira es plantejarà demanar que no s'allargue la concessió de l'AP7

La coalició Compromís per Alzira presentarà una moció davant el plenari municipal perquè es rebutge el rescat de les autopistes i autovies

La ministra Anna Pastor, ha manifestat la seua voluntat de rescatar les autopistes de Madrid i finançar el rescat allargant les concessions de les autopistes del País Valencià i de Catalunya, amb els greuge que això suposa de cost per als usuaris valencians, que hauran de continuar pagant peatge durant més anys per rescatar el de Madrid. Mentre Madrid es pot connectar amb tots els punts de la península per via ràpida gratuïta i no paguen pràcticament peatges, un 48% dels ingressos dels peatges de totes les autopistes de l'Estat es concentra al País Valencià i a Catalunya.

Cal recordar que els peatges estan administrats en règim de concessió per unes empreses que ja han amortitzat amb escreix el preu de la seua construcció. Algunes autopistes es troben en funcionament des de l'any 1969. També cal dir que la concessió de l'AP-7 havia d'acabar el 31 de desembre de 1996, però el govern espanyol de l'època, amb Jose Maria Aznar i Zaplana al capdavant, van decidir allargar-la fins al 31 de desembre de 2019.

Amb tots aquests anuncis, l'enorme greuge comparatiu que es patirà, lluny de mitigar-se, s'augmentarà considerablement. És per això que la coalició econacionalista pensa presentar una moció on demanaran que l'Ajuntament d'Alzira manifeste el seu rebuig al possible rescat per part del Govern de l'Estat de les autopistes de radi de Madrid a costa d'allargar les concessions de les autopistes de peatge del País Valencià i on s'exigirà al Govern de l'Estat respectar els venciments de les concessions de les autopistes sense afectar els recursos del conjunt dels ciutadans del País Valencià i el rebuig al possible establiment de peatges a les autovies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.