Infraestructures

barcelonès

Barcelona i Foment iniciaran la negociació aquest mes de maig

L'Ajuntament torna a reclamar els accessos al port i l'ampliació de la ronda

Tot i que encara no està ni creada, sembla que la comissió mixta entre l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Foment que van pactar l'alcalde Xavier Trias i la ministra Ana Pastor ara fa tres mesos es reunirà aquest mes de maig. Això, almenys, és el que va anunciar el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, a la comissió d'Hàbitat Urbà i Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, en resposta a una interpel·lació del PSC. En aquella trobada entre Trias i Mato es va pactar que la comissió mixta es reuniria cada mes i que la primera trobada es faria el mes de març passat.

Vives va especificar ahir que entre les infraestructures que Barcelona reclamarà a Foment hi ha els accessos ferroviaris al port i a l'aeroport, l'ampliació de la ronda Litoral a la zona del Morrot i l'ampliació pendent de l'estació de Sants. A més, Vives va defensar com a temes també a negociar, tot i que no són estrictament barcelonins, la connexió del port de Tarragona amb el corredor del Mediterrani via Castellbisbal, l'acabament del mateix corredor i la connexió final entre la Sagrera i França amb el tren d'alta velocitat.

Cap d'aquestes infraestructures, però, té dotació en el pressupost general de l'Estat que ha presentat el PP i són, pràcticament, les mateixes que Trias ja va reclamar a Pastor en la reunió del 12 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.