Infraestructures

Morella exigix a la Diputació que garantisca l'edifici Colomer-Zurita

Els tècnics han comprovat que l'edifici necessita d'un tancat adequat i d'actuacions urgents

L'Ajuntament de Morella ha tornat a exigir a la Diputació de Castelló que garantisca la seguretat a l'edifici Colomer-Zurita. Esta petició s'unix a la ja formulada en el mes de març, a causa d'un xicotet despreniment. A este requeriment, l'administració provincial va contestar que ja ha sol·licitat informes tècnics sobre la qüestió. No obstant això, des del consistori s'afirma que s'ha de buscar una solució urgent i que s'està disposat a aportar la mà d'obra en la col·locació del material de seguretat necessari.

En l'informe que han elaborat els tècnics municipals, s'explica que fa falta un tancat de dos metres d'altura per tot el perímetre, per a evitar els problemes amb els despreniments.

L'edifici Colomer-Zurita data del segle XIX i des de l'inici es va destinar a l'ensenyança. Una vegada que els Escolapis es van anar, es va constituir un Patronat que es va fer càrrec del mateix. L'institut va albergar classes fins a principis d'este segle, quan el seu deteriorament i la construcció d'un nou centre educatiu a l'Albereda ho van deixar sense ús. Durant este temps, l'Ajuntament de Morella ha sol·licitat la gestió del mateix, especialment quan va obtindre una subvenció per a la seua rehabilitació. No obstant això, la Fundació ho va negar i, finalment, va cedir la propietat a la Diputació de Castelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.