Infraestructures

infraestructures

Tall i marxa lenta per protestar contra l'N-II

Els vehicles que circulin per l'N-II avui al migdia hi trobaran una concentració per protestar contra l'estat de la carretera, la falta de projectes per al desdoblament i el dèficit d'infraestructures que afecta les comarques gironines. L'acció l'organitzen els sindicats UGT i Comissions Obreres, juntament amb les JERC i la coalició d'ERC-Reagrupament-Catalunya Sí, que té Teresa Jordà com a diputada al Congrés dels Diputats. L'acte, que s'ha obert a diverses entitats i a tots els particulars, començarà amb una concentració a les dotze del migdia a l'entrada de Bàscara. Tot seguit, es tallarà la carretera durant uns minuts, a l'altura del semàfor regulador de velocitat, per després començar una marxa lenta de vehicles en direcció a Girona, que anirà fins al solar que hi ha passada la sortida de l'Escala de l'N-II, al davant d'un restaurant. Allà, l'escriptora Maria Mercè Roca llegirà un manifest.

L'objectiu és denunciar l'alta accidentalitat de la carretera, les promeses incomplertes i la falta d'alternatives segures i lliures de peatge en aquesta via.

L'acte coincideix amb la setmana en què els alcaldes i presidents dels consells comarcals més afectats per l'N-II es van desplaçar a Madrid per reunir-se amb els grups parlamentaris. La trobada va ser definida com a “preocupant” perquè el govern de l'Estat no va agafar cap compromís per continuar les obres de desdoblament a l'Alt Empordà i al sud de la Selva.

D'altra banda, diumenge també s'ha convocat una altra marxa lenta, en aquest cas a l'AP-7 i organitzada per la plataforma contra els peatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.