Infraestructures

infraestructures

La rotonda de Sant Dalmai està pendent des del 2008

La Generalitat no la va arribar a fer mai, tot i estar prevista quan es va eixamplar la carretera, per l'elevat cost (468.000 euros)

Es preveu posar-hi un semàfor, que tindria un cost de 60.000 euros

Un semàfor sembla, ara per ara, l'opció més viable per fer més segura la carretera GI-533 al seu pas pel poble de Sant Dalmai (al terme de Vilobí d'Onyar), on la nit de dissabte van morir quatre joves de Sant Hilari, ja que el seu cotxe es va estavellar contra una paret. L'alcaldessa de Vilobí, Olga Guillem, va recordar ahir que ja fa temps que es reivindica la construcció d'una rotonda per evitar que els cotxes circulin a gran velocitat per la recta de Sant Dalmai.

“El projecte està aprovat des de l'any 2008, però quan es va arreglar la carretera per ampliar-la i fer-la més segura, no hi havia prou diners per fer la rotonda.” El cost, segons va indicar Guillem, era d'uns 468.000 euros. Veient que no es podria fer –com a mínim a curt termini–, es va plantejar posar-hi un semàfor, i el cost baixava considerablement: passaven a ser 60.000 euros.

L'Ajuntament s'hi ofereix

Fins i tot, diu Guillem, per posar facilitats l'Ajuntament estava disposat a assumir l'obra civil, és a dir, fer la rasa, foradar les voreres i fer-hi arribar el corrent, però encara no tenen resposta de la Generalitat. Guillem i responsables del Departament de Carreteres van visitar fa un parell de mesos la zona de conflicte: el tram del municipi que forma part d'una llarguíssima recta cap a Santa Coloma de Farners i on és habitual que els cotxes circulin a gran velocitat malgrat l'indicador de 50 km/h. “Ens van dir que si hi havia diners posarien el semàfor aquest any”, explica l'alcaldessa, que afegeix que ahir al matí van parlar amb els responsables de la Generalitat de Territori, Governació i Carreteres “i tots n'estan al cas, però no se sap quan es pot executar”.

LA FRASE

Fa dos mesos van venir responsables de Carreteres a veure la zona i mirar què s'hi pot fer
Olga Guillem
alcaldessa de vilobí d'onyar

Els conductors, més prudents que de costum

Els cotxes que circulaven diumenge i dilluns pel tram on es van accidentar els nois de Sant Hilari respectaven molt més del que és habitual el senyal que indica que no es pot anar a més de 50 km/h, segons va explicar ahir l'alcaldessa. Una reacció normal, explica, en un cas com aquest, que ha tingut un gran impacte mediàtic. “Ahir tothom afluixava moltíssim, però la setmana que ve ja no se'n recordaran i tothom tornarà a córrer”, lamentava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.