Infraestructures

L'aeroport de Castelló no ha presentat la documentació per a la seua obertura

La desídia ha marcat la tònica general del comportament de la gerència i la direcció d'aquesta infraestructura

El Govern central ha justificat que no s'haja posat en funcionament l'aeroport de Castelló perquè l'aeròdrom no ha presentat la documentació corresponent per a solucionar les deficiències detectades per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

Així consta en una resposta del Govern, de data 21 de juny, davant d'una pregunta del Senador de l'Entesa per Barcelona, Jordi Guillot, que es va interessar per conèixer quins eren els motius per a no atorgar el permís per a posar en servei l'esmentat aeroport.

En concret, segons figura en la resposta de l'executiu, l'aeròdrom no ha formulat al·legacions respecte a les deficiències identificades per AESA, de les quals es requerix la necessària compensació, i “no ha tingut entrada en AESA la documentació requerida adequadament solucionada”.

La resta de requisits, addicionalment al de la certificació de l'aeroport que ha de satisfer l'aeròdrom per a l'obtenció de l'autorització de la posada en funcionament de la seua infraestructura i de l'obertura al trànsit, es resum en la necessitat d'acreditar altres aspectes com la certificació acreditant el compliment de les condicions ambientals establertes en la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) i informe de la Comissió de Seguiment Ambiental relatiu als esmentats extrems.

A més, el certificat d'implantació del corresponent Pla d'Autoprotecció, l'acreditació de l'adequació de les instal·lacions posades a disposició de les Administracions Públiques per a l'exercici de funcions públiques estatals, el compliment amb els requisits requerits en el Pla Nacional de Seguretat d'Aviació Civil, i la presentació dels acords que es requerixen amb els proveïdors de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.