Infraestructures

Compromís proposa la venda de l'aeroport de Castelló de la Plana

Pretén evitar el cost que suposa el seu manteniment encara que estiga tancat

El coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha avançat que la formació està preparant una proposició no de Llei per demanar que el Consell pose a la venda l'aeroport de Castelló, per una quantitat que incloga el que s'ha invertit de diners públics fins la data per almenys poder recuperar la inversió feta.

Segons Mulet “ cada dia que passa amb l'aeroport tancat, és un colador de diners públics, es paguen salaris astronòmics, electricitat, seguretat, i fins i tot als falconers per espantar la fauna, i el que no es pot fer és eternitzar donar una solució, i que aquesta maleïda obra continue sent el motiu de descrèdit en tota Europa. Per això, el futur de l'aeroport no el pot decidir el president d'Aerocas, Carlos Fabra, el qual ha sigut el causant del despropòsit, sinó que s'ha de buscar una solució política al més alt nivell, per deixar ja aquest conte sense fi, i evitar que siga ell el que decidisca ni un sol dia més”

Per eixe motiu, des de Compromís s'ha incidit en que “ si des del Consell es continua dient, sense aportar cap dada, que hi ha companyies interessades, que materialitzen ja eixa opció, que es venga, que es recuperen els diners i que s'acabe aquest malson, perquè mentre no es venga, serà una sangria, encara que en un hipotètic dia s'òbriga. Les condicions que es donarà a una empresa que ho gestione si s'externatiliza sols la gestió, serà que les arques públiques li paguen el negoci”.

En la mateixa línia, s'ha exposat que “si ara de nou la sindicatura de Comptes diu que hi ha irregularitat entre la concessionària i Aerocas, demostra un cop més que tot es va idear no per donar un servei aeroportuari a Castelló, sinó que tot era una operació immobiliària de grans dimensions, per beneficiar a certes empreses carregant costos a l'erari públic, i ara, un cop obtés eixe benefici amb les obres, els que volien fer el benefici amb l'explotació no els ixen els números, i a pagar-ho tot, com sempre, els ciutadans, que mai podran gaudir d'un aeroport en condicions”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.