Infraestructures

Infraestructures

Bàscara persisteix i vol mobilitzar més municipis i entitats

Els veïns difondran un manifest per recollir suport a la seva demanda de desviar els camions de l'N-II per l'AP-7

Els veïns de Bàscara que des de fa quatre setmanes estan mobilitzats per exigir que es desviïn els camions de l'N-II per l'AP-7, van aprovar ahir continuar les accions i ampliar-les. Un centenar de persones van assistir a l'assemblea, en què es va acordar mantenir les dues accions diàries: el tall de l'N-II al matí i l'ús intensiu dels passos de vianants a la tarda, sense descartar noves mobilitzacions com ara marxes lentes de cotxes i “més accions sorpresa”.

Recollida de firmes

L'assemblea també va aprovar un manifest i una recollida de firmes, que es faran arribar a municipis, entitats i partits polítics per demanar suport i implicació amb les accions en curs. El text recull les mancances de l'N-II i l'alta accidentalitat d'aquesta carretera, destacant que es compta una víctima diària (entre ferits lleus o de més gravetat) en el pas de l'N-II per les comarques gironines, i demana dos punts concrets i immediats: l'obligatorietat per als camions de passar per l'autopista i unes actuacions urgents per reduir el nombre de punts negres d'aquesta carretera. “Després de quatre setmanes, no tenim cap resposta dels polítics. Només va haver-hi una trucada de la conselleria l'endemà que aparegués un cotxe bolcat al mig de la carretera, però tot i això no s'ha solucionat res”, va dir Eugènia Carbó, una de les portaveus de la plataforma. Després de quatre setmanes, el moviment veïnal de Bàscara s'està estructurant en diferents grups de treball, que seran els encarregats de donar més visibilitat a les accions, i avisa que la mobilització continuarà fins que faci falta.

LA FRASE

Demanen l'obligatorietat per als camions de passar per l'AP-7 i que s'actuï per reduir el nombre de punts negres a l'N-II
manifest de la plataforma Prou Camions a l'N-II

No veuen solució a curt termini

L'assemblea d'ahir a Bàscara va deixar clar que els veïns mobilitzats no estan desanimats, però tampoc tenen gaire fe que el problema es resolgui ràpidament. Un representant de l'associació de transportistes de Girona els va dir, fins i tot, que les negociacions amb la concessionària d'autopistes Abertis estan encallades i que, en el millor dels casos, la situació no seria efectiva fins d'aquí a unes setmanes. El primer termini anunciat d'un mes s'ha acabat i tot indica que no es complirà; després, el conseller Santi Vila va dir que els camions passarien per l'AP-7 a l'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.