Infraestructures

Infraestructures

Bàscara porta els animals dels Tres Tombs a l'N-II com a senyal de protesta

Per quaranta-setè dia consecutiu, els veïns tallen l'eix que creua el poble per reclamar que hi deixin de passar els camions

El bloqueig va durar 45 minuts

Els veïns de Bàscara van continuar ahir les seves protestes diàries i van portar la festa dels Tres Tombs a l'N-II per tallar-la completament durant uns 45 minuts. Més de tres-cents veïns van secundar la protesta d'ahir a la tarda, que va comportar que els animals i els carros participants en aquesta tradicional festa passegessin per l'N-II acompanyats dels veïns i la música també habitual d'aquestes festa dels animals. Els carruatges i els animals, acompanyats dels veïns amb torxes, van tallar l'N-II al voltant de les set i deu del vespre i no en van marxar fins pocs minuts abans de les vuit.

Era el quaranta-setè dia de protesta a Bàscara per fer sentir la seva veu i reclamar solucions d'urgència perquè deixin de passar milers de camions cada dia. La perillositat del tram urbà a Bàscara va quedar palesa quan, minuts abans de tallar la carretera, dos vehicles van impactar lleument quan un d'ells va frenar per deixar passar veïns pel pas de vianants.

La plataforma Prou Camions a l'N-II va aprofitar també la celebració del Mercat del Tortell per recollir signatures a favor del manifest i per difondre la campanya de protesta que repeteixen cada dia al mig de l'N-II. La seva portaveu, Eugènia Carbó, va valorar positivament el nombre de signatures que s'havien recollit i en els pròxims dies faran públic el suport ciutadà que ja han rebut. La plataforma segueix malfiant-se de la data anunciada del 2 d'abril perquè els camions ja no passin pel municipi.

Moments de tensió

La protesta d'ahir va tenir un moment de gran tensió i perill que va acabar només en un ensurt. Un camió va quedar bloquejat al mig del municipi quan algú li va tallar un dels cables entre les caixes. El perill es va produir quan el camioner va intentar reconnectar el cable i el camió es va desfrenar i va recórrer uns metres sense control ni conductor. Els veïns van intentar aturar-lo, ja que la calçada estava plena de veïns, fins que el camió es va tornar a bloquejar i es va aturar en sec. Van ser pocs segons, però va generar gran nerviosisme. Després, es va permetre que passessin alguns camions per indicació dels Mossos entre els xiulets i crits dels manifestants. Com és habitual, els Mossos van desviar tot el trànsit per l'autopista AP-7 mentre va durar el tall de l'N-II a Bàscara.

I diumenge que ve, el pessebre

La protesta de diumenge que ve també serà original i seguirà les passes de la d'ahir aprofitant esdeveniments tradicionals del poble per dur-los fins a l'N-II. Per diumenge dia 24 de març està previst fer una representació especial del popular pessebre vivent de Bàscara. Ja s'han apuntat prop de dues-centes persones per participar en aquesta representació especial de protesta per unir-se a les mobilització que manté el municipi des de fa més d'un mes i mig. El pessebre ocuparà un tram important de l'N-II i es disposaran sobre la calçada amb les diverses escenes tradicionals i amb algunes sorpreses vinculades a l'objectiu marcat perquè els milers de camions deixin de passar cada dia pel centre del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.