Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Processó a Bàscara pels anuncis de Vila sobre l'N-II

Els veïns, de dol, recorden el pas dels camions pel municipi, tot i que el conseller havia dit que no n'hi hauria des del dia 2

Escampen les cendres de la “Difunta Excel·lentíssima Promesa” a la via

Uns dos-cents veïns de Bàscara van fer ahir una processó fúnebre per recordar al conseller Santi Vila que ha incomplert la promesa que els camions de gran tonatge deixarien l'N-II el 2 d'abril. Una processó des de la plaça de l'Ajuntament fins a la carretera i una encesa final d'espelmes (amb el senyal de prohibició de pas dels camions per l'N-II) van allargar els protestes dels vilatans de Bàscara, farts que els vehicles pesants circulin cada dia pel bell mig del municipi.

Les queixes dels veïns bascarencs reben el suport d'ajuntaments veïns. Després del de Figueres, dijous s'hi va afegir el de Viladamat. Fa seixanta-vuit dies que la plataforma Prou Camions a l'N-II protesta i s'inventa iniciatives de rebel·lia. Hi ha hagut una passejada de carros i burros, una escenificació del pessebre vivent del poble, traslladada de les festes de Nadal al 24 de març, i ahir va ser el torn de la processó fúnebre amb una encesa final de 632 espelmes (429 de vermelles i 203 de blaves).

“Donem-li l'absolució, a la difunta, perquè pugui entrar al regne de Déu. Pregueu Déu en caritat per l'Excel·lentíssima Promesa d'enretirar el trànsit pesant de la vergonya N-II del 2 d'abril. Que en pau descansi.” Aquest va ser part del fragment de l'homilia que es va llegir ahir a la plaça de l'Ajuntament de Bàscara, en el començament de la processió fúnebre.

Els fidels, la majoria vestits de negre, van tenir el suport del grup de percussió Bloc Quilombo. Van caminar lentament, alguns molt compungits per la mort de la promesa del govern. Segons va explicar la vídua de la promesa traspassada, el pare de la difunta és l'exalcalde de Figueres Santi Vila i els padrins són la ministra de Foment, Ana Pastor, i Abertis, la concessionària de l'autopista AP-7.

“La del dia 19”

La ruta religiosa en record de la promesa fallida del conseller de Territori i Sostenibilitat es va allargar una hora, i al final els veïns van dibuixar un senyal de prohibició del pas dels campions per l'N-II amb més de sis-centes espelmes. Bruno Pérez, que ja havia coordinat un acte amb espelmes a la basílica de Castelló d'Empúries, va tenir la col·laboració de voluntaris del poble i de Ceres Roura per representar el senyal. “No hem de perdre mai l'esperança. Cada dia poden néixer noves Promeses. Fa ben poc va néixer ‘la del dia 19', la següent Promesa del mateix pare. Aquesta, com la resta, fa albirar un futur possible sense camions.” Dimecres, a les set, els grups DownFall i Dekrèpits animaran la protesta de Bàscara.

LA FRASE

Pregueu Déu per l'Excel·lentíssima Promesa d'enretirar, el dia 2, el trànsit pesant de la vergonya N-II
Part de l'homilia de la processó fúnebre d'ahir

LA XIFRA

632
espelmes
van permetre fer ahir a Bàscara un senyal de trànsit en contra del pas dels camions per l'N-II.

LA DATA

19.04.13
és el dia que
els camions deixaran l'N-II per anar a l'autopista AP-7, segons l'últim anunci de Santi Vila.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.