Infraestructures

infraestructures

Adjudicat per 2,46 milions l'accés nord de l'AP-7 a Figueres

El Ministeri de Foment ho ha aprovat i ha donat llum verd perquè comencin les obres, que duraran sis mesos

El Ministeri de Foment ha adjudicat finalment les obres de l'accés nord de l'AP-7 a Figueres i ha donat llum verd perquè comencin, segons l'ACN. Completar aquest enllaç, que ara només permet una part dels moviments, costarà 2,46 milions d'euros, que és l'import pel qual s'han adjudicat les obres a la concessionària de l'autopista, Acesa. L'empresa haurà de tenir les obres fetes en un període màxim de sis mesos. L'objectiu és millorar la connexió entre l'autopista i l'N-II.

El contracte anunciat ahir pel Ministeri de Foment, dirigit per la ministra Ana Pastor, preveu la construcció de dos nous ramals per completar l'enllaç. L'anunci arriba després que el mes de febrer l'Estat aprovés el projecte i que el mes de març publiqués la relació de terrenys que cal expropiar al terme de Llers. Les obres, però, arribaran uns mesos tard, ja que un acord entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament de Figueres havia previst inicialment que es fessin abans que acabés l'any 2012. Tot apunta que finalment l'enllaç completat podrà entrar en servei durant el primer trimestre del 2014.

Quan aquesta obra estigui feta, es donarà resposta a una reivindicació històrica de la comarca de l'Alt Empordà ja que actualment la capital, Figueres, només té l'accés sud plenament operatiu. Des que es va inaugurar l'autopista el 1975, aquest enllaç només permet els moviment cap al nord. Així, els conductors que volen entrar a l'autopista només ho poden fer si van en direcció a la Jonquera, mentre que només els cotxes que circulen per l'AP-7 cap a Girona poden sortir de la via en aquest punt.

LA XIFRA

6
mesos
està previst que durin les obres a l'accés nord de l'AP-7 a Figueres.

Les màquines, al setembre

Fonts d'Acesa, la concessionària de l'autopista, van assegurar fa només quinze dies a aquest diari que com que no s'havia rebut la conformitat del Ministeri de Foment per començar les obres de l'accés nord de l'AP-7 a Figueres, les obres no començarien fins passat l'estiu. Segons va assegurar la concessionària de l'autopista, ara les obres ja no poden començar per no coincidir amb la temporada d'estiu. De fet, durant el mes d'agost no es poden fer obres a l'autopista, precisament per la gran afluència de trànsit que hi ha en aquestes dates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.