Infraestructures

Compromís reivindica a Alacant la millora de les connexions ferroviàries

Compromís reivindica que la millora de les infraestructures d'Alacant no caiga en l'oblit de les administracions després de la connexió de l'AVE

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, reclama que tant la Generalitat com el govern central no deixen en l'oblit les obres ferroviàries pendents en les comarques d'Alacant, ja que es tracta d'actuacions bàsiques per a garantir una mobilitat digna en el territori i entre les persones que fan un ús pràcticament diari d'aquesta infraestructura.

Mollà ha recordat que “la línia de rodalia entre Alacant i Múrcia encara ha de ser electrificada i la via desdoblada ha de connectar per tren Alcoi i les comarques de l'interior amb Alacant i millorar la connexió amb Xàtiva, alhora que és urgent la connexió de l'aeroport de l'Altet per tren”.

Des de Compromís exigeixen també que el tren de la costa no haja d'esperar a 2016 per a ser una realitat, ja que la construcció d'aquesta línia, una reivindicació històrica dels veïns i veïnes d'aquestes comarques, és bàsica per a garantir una mobilitat digna entre los poblacions costaneres, que suporten unes connexions pèssimes i impròpies del segle XXI.

La diputada ha assegurat que “l'arribada de l'AVE a Alacant no pot fer oblidar als diferents governs, autonòmic i central, que aquesta demarcació és la quarta més poblada de l'Estat i que, malgrat això, segueixen existint nombroses mancances en matèria d'infraestructures que necessiten solucions urgents.

Davant d'aquesta realitat, la coalició econacionalista exigeix al Consell que reclame davant el Ministeri de Foment aquestes inversions pendents des de fa anys, que han sigut sistemàticament ignorades, tot i la seua importància en termes econòmics, mediambientals i socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.