Infraestructures

infraestructures

L'avinguda Torras de Sant Joan les Fonts, renovada

És molt transitada perquè és l'accés al monestir romànic, al Boscarró i al Molí Fondo

El cementiri, a la mateixa zona, ja té les façanes rehabilitades

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha pogut enllestir l'últim tram de la urbanització de l'avinguda Rafael Torras i la renovació dels serveis afectats. Es tracta d'una obra que durant els últims anys s'ha convertit en imprescindible. I és que més enllà de la necessitat de completar la millora urbanística d'aquest vial del municipi, s'ha anat convertint en una important artèria viària perquè dóna accés a diversos centres d'interès turístic, cultural i monumental, a part d'alguns serveis. En concret, aquesta actuació ha afectat el tram que uneix el carrer Secretari Moret amb el monestir romànic, a la plaça del qual també s'hi ha actuat.

L'avinguda Rafael Torras, que enllaça la travessera de la carretera d'Olot amb el monestir, és ara un accés molt transitat a aquest monument romànic del segle XII i, a partir d'ara, encara ho serà més perquè s'hi han enllestit les obres de restauració i millora, les quals, entre altres coses, permetran veure a sota el nivell de l'altar major l'antiga ara romànica, gràcies a un terra de vidre. Aquesta mateixa avinguda que ressegueix part del darrere de la paperera Torras, a part de conduir fins al cementiri municipal és també l'accés al Molí Fondo, un centre d'interpretació de l'aigua i de l'ús de la força de l'aigua fluvial com a generadora d'energia per a les indústries establertes al llarg del riu Fluvià. D'altra banda, l'avinguda Rafael Torras serveix per accedir a la zona del Boscarró, on hi ha una important colada basàltica –és un punt d'interès turístic on fins i tot hi condueix un trenet turístic–. Ara, aquest indret encara té més interès després de la descoberta que el pintor i activista cultural Josep Oliveras ha descobert a la zona superior de la colada un antic poblat iber.

Coincidint amb aquests treballs, s'ha enllestit també la millora del cementiri, bàsicament de les parets interiors i exteriors d'aquest servei.

LA XIFRA

135.000
euros
ha invertit el consistori en la urbanització de l'últim tram de l'avinguda Torras, amb l'ajut de la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia