Gestió de crisi pel Centre del Món de Perpinyà
El complex arquitectònic creat al voltant de l'estació del TGV té el centre de negocis buit i botigues que tanquen
El tercer director en tres anys és “expert en gestió de crisis internacionals”
Les instal·lacions previstes al Centre del Món tenien vocació “d'esdevenir el nou punt neuràlgic de Perpinyà” tal i com va declarar, en el moment de presentar el projecte, l'ex batlle de Perpinyà i actual president de l'aglomeració urbana Jean Paul Alduy.
Aquest immensa galeria comercial de tres nivells i centre de negocis de tres pisos batejats en clau daliniana, van ser inaugurats el 2010, al mateix temps que l'estació del TGV, que es troba integrada en el mateix espai arquitectònic. Els més de deu mil metres quadrats de galeria mai no han atret gaires clients i presenten un aspecte desolat des del dia de la seva obertura. Els deu mil metres quadrats d'oficines estan tancats i barrats a l'espera d'una administració pública que s'hi vulgui instal·lar.
No ajuda a dinamitzar aquesta infraestructura el fet que l'any passat es va saber que els trens internacionals directes d'alta velocitat no pararan a Perpinyà, els TAV, TGV o AVE que entrin a l'estació El Centre del Món de la capital nord-catalana hauran de fer marrada, amb una pèrdua de temps de vint minuts. El traçat de la via, encara per fer, fins a Montpeller passarà per la plana del Rosselló prop de l'aeroport a Ribesaltes, amb un ramal fins Perpinyà.
Metrovacesa, l'empresa espanyola propietària de les instal·lacions del Centre del Món, ha nomenat ara nou director Robinson Osorio presentat com a “expert en gestió de crisis internacionals”. L'exdirector Francisco Javier Solé ha anat a dirigir l'Outlet Gran Jonquera.