Infraestructures

infraestructures

Suport de Bàscara en el segon tall de l'N-IIa a Figueres

Prop d'una trentena de persones van tornar a protestar contra els pas de camions pel centre de la ciutat

Prop d'una trentena de persones van tornar a tallar ahir durant un quart d'hora la carretera N-IIa a Figueres, a l'altura de la plaça del Sol. La d'ahir va ser la segona protesta contra el pas de camions pel centre de la ciutat convocada pel col·lectiu ciutadà Figueres Democràcia. Els manifestants van rebre el suport de Prou Camions N-II de Bàscara, la plataforma veïnal que va aconseguir que es desviés el trànsit de tràilers per la carretera nacional després d'estar setmanes tallant la carretera matí i tarda.

Narcís Saurina, de la plataforma Prou Camions N-II, va ser ahir a la protesta de Figueres. Saurina es va dirigir als assistents i els va animar perquè continuïn amb la reivindicació que van iniciar la setmana passada. Saurina els va dir: “No defalliu. Com més aguanteu, més gent vindrà. Ara som quatre gats, però si aguanteu cada setmana en sereu més i tindreu més força.” Saurina va assegurar que a Bàscara van guanyar precisament per la persistència, i va explicar que alguns polítics –va citar Concepció Veray– no esperaven que la protesta aguantés tant. “No defalliu. Tingueu fe. A Bàscara hi som per ajudar”, va concloure.

Els talls de carretera de l'N-IIa a Figueres (avinguda Salvador Dalí) es mantindran cada dijous. Se n'ha canviat l'horari i ara la protesta es fa d'una a un quart de dues del migdia.

LA FRASE

No defalliu! Com més aguanteu, més gent vindrà. Tingueu fe. A Bàscara hi som per ajudar
Narcís Saurina
membre de la plataforma prou camions de bàscara

“A partir d'ara el poble al carrer”

Una de les manifestants d'ahir era l'exregidora de CiU a l'Ajuntament de Figueres Maria Dolors Roig –en el primer ajuntament democràtic–, que va fer una crida perquè els veïns de la ciutat se sumin als talls que fan cada setmana. “Ho aconseguirem. A Figueres som 45.000 habitants. No són conscients de tot això? S'ha de reivindicar. A partir d'ara tot el poble al carrer”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia