Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Besalú reclama la reparació del pont de l'antiga C-150

L'Ajuntament ha instat la Generalitat que executi el projecte, pendent des de fa vuit anys

L'Ajuntament de Besalú ha presentat un requeriment formal al Departament de Territori i Sostenibilitat perquè executi la reforma del pont de l'antiga C-150 sobre el riu Fluvià, a la travessera urbana. Unes anàlisis en l'estructura del viaducte, fetes fa vuit anys, hi van detectar deficiències i, des d'aleshores, el consistori ha mirat que el govern –titular de la carretera– n'assumeixi les reparacions. La mateixa Generalitat en va redactar un projecte. “No estem pas dient que hi hagi un problema de seguretat al pont”, han aclarit en l'Ajuntament per tal de no alarmar ningú, malgrat que s'han registrat alguns despreniments.

La insistència respon més aviat al fet que el consistori vol reformar l'entrada est del nucli (per la part de Banyoles) i convertir-la en una avinguda urbana, un projecte que no tirarà endavant mentre aquest tram no sigui propietat del municipi. “I no acceptarem cap traspàs si la carretera no està bé, i això inclou sobretot el pont”, han afirmat en l'equip de govern, de CiU. El cost de la reparació pujaria a uns 650.000 euros

La transformació abastaria des del pla de les Forques fins a la cruïlla amb l'N-260 (la carretera de Figueres) i, estèticament, se seguiria la pauta de l'entrada al poble per l'oest (la carretera d'Olot), que precisament es va urbanitzar un cop el Ministeri de Foment va traspassar aquest sector al municipi. La intenció de l'Ajuntament és posar-hi arbrat, condicionar-hi uns espais enjardinats, canviar i millorar els punts de llum, fer-hi un carril per a bicicletes i, al pont, eixamplar les voreres. Quant al finançament, en el seu moment es va acordar amb la Generalitat que el municipi es faria càrrec de la reurbanització, mentre que el govern assumiria les obres al pont.

LA XIFRA

650.000
euros
és el pressupost de la reparació del pont, segons el projecte elaborat per la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia