Infraestructures

infraestructures

El projecte de la variant de Bescanó, a informació pública

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir l'inici del procés d'informació pública de l'estudi informatiu i de l'estudi d'impacte ambiental de la variant de l'N-141e, més coneguda com “la carretera de la vergonya”, al seu pas per Bescanó. La nova infraestructura, de set quilòmetres de longitud, començarà a Vilanna i acabarà a Montfullà. La carretera tindrà dos carrils de 3,5 metres, vorals d'1,5 metres d'amplada i suposarà una inversió de 52 milions d'euros. La via projectada passarà molt a prop de l'actual, a uns 20 metres de distància. D'aquesta manera, l'N-141e es destinarà totalment a trànsit local. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat, asseguren que s'evitarà el trànsit de pas per l'interior del nucli urbà. Actualment a l'N-141e s'estan fent unes obres de millora.

L'N-141e, que uneix Salt i Anglès, és una carretera per on passen uns 13.533 vehicles de mitjana cada dia en el seu tram més proper a Salt i 8.426 vehicles a la zona d'Anglès. És un dels punts negres de la xarxa viària de les comarques gironines. Des de fa unes setmanes, el Departament de Territori i Sostenibilitat està fent-hi obres per millorar la seguretat viària, les quals disposen d'un pressupost d'1,4 milions d'euros. Paral·lelament, el Departament ha tirat endavant el projecte encallat des de fa anys de la variant de Bescanó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia