Infraestructures

El reemissor de TDT a Santa Cristina s'ajorna pels canvis

El repetidor municipal no s'instal·larà fins que el Ministeri d'Indústria oficialitzi els canals que han de desaparèixer

El govern local es vol estalviar el sobrecost de reprogramar els equips en breu

Els problemes de recepció del senyal de TDT per a alguns veïns del nucli antic de Santa Cristina d'Aro i els nuclis de Bell-lloc, les Teules, el Golf Costa Brava i Roca de Malvet s'allargaran fins que el Ministeri d'Indústria oficialitzi el nou repartiment de canals de TDT a la banda UHF.

A principis d'any, el govern local va convocar un concurs per adquirir i instal·lar l'equip amb fons municipals, per un import màxim de 40.000 euros. Tot i ser competència del govern de la Generalitat, la negativa de la secretaria de Telecomunicacions a assumir la despesa, després d'anys de negociacions, no deixava cap altra alternativa al consistori. Ara, però, el regidor de Noves Tecnologies, Jordi Oriol, explica que el concurs s'ha suspès per evitar el “sobrecost” d'instal·lar el reemissor sabent que s'haurà d'adaptar i reprogramar en breu amb el canvi de freqüències.

Part de la banda d'UHF aviat deixarà d'incloure emissions de televisió i s'ha reservat a nous serveis de telefonia. Però la redistribució dels canals –i la desaparició prevista de 9– encara està pendent de la publicació d'una ordre ministerial. Un cop s'aprovi, Oriol garanteix que reactivaran el projecte municipal.

La solució dels problemes de cobertura incloïa ampliar el reemissor guixolenc del Puig Gros amb nous equips orientats cap a Santa Cristina. Però les dilacions d'Abertis i la Generalitat van empènyer el municipi a assumir la despesa d'una nova instal·lació al cim de Roca Alba, a la part alta de la urbanització del Golf. Al marge dels nuclis urbanitzats dins de les Gavarres, la instal·lació tampoc no donarà cobertura a la urbanització Rosamar, a l'Ardenya. Oriol avança que negocien amb el Departament de Telecomunicacions la instal·lació d'un altre emissor de TDT.

LA XIFRA

40.000
euros
és el cost d'instal·lar un reemissor a Roca Alba, assumit pel municipi per resoldre els problemes de senyal.

Molts veïns depenen encara de la parabòlica

Els problemes de cobertura als nuclis de Santa Cristina han fet que, des de la implantació de la TDT, molts veïns en zones amb cobertura deficient depenguin del senyal de les parabòliques per veure els canals convencionals. El reemissor previst, però, encara no resoldrà els problemes de recepció als nuclis de Romanyà i Sant Miquel d'Aro i Vall-Repòs, en ple massís de les Gavarres. Caldria ampliar un altre reemissor a Romanyà, però els amos del terreny deneguen el permís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia