Infraestructures

Adif completa el pas subterrani a l'estació de Riells

El nou accés des del nucli, més segur per als veïns, estava obert des de feia nou mesos

Els veïns de Riells i Viabrea ja poden accedir a l'estació de tren del municipi mitjançant el nou pas subterrani. L'accés a la nova estació estava operatiu des de feia uns nou mesos, però calia completar l'enllumenat i part del sistema elèctric, cosa que Adif ha enllestit recentment.

Els treballs per acabar el pas subterrani han anat a càrrec de la mateixa empresa que havia fet l'estació, la UTE formada per Rover Alcisa i Iberovías. S'ha fet una estructura de cinquanta metres de llarg i una rampa per millorar l'accés per a les persones amb mobilitat reduïda. L'estructura és de peces prefabricades de formigó armat de 3 metres d'alçada i 4 d'amplada.

Adif informa que la nova estació permet augmentar la permeabilitat i garanteix la integració en l'espai. El nou pas subterrani connecta el nucli amb el barri de l'estació i permet creuar les dues vies d'ample convencional. Es pot accedir a l'edifici des de l'avinguda Mossèn Pere Ribot. Les obres havien començat l'agost del 2012 i han costat 2 milions. L'estació, nova del tot, n'havia costat 4,7.

El fet d'obrir aquest nou pas subterrani facilita l'accés a l'estació als usuaris que hi van a peu i els escurça el trajecte, ja que no han fer un tram vorejant la carretera GIV-5523.

A Riells i Viabrea, ERC (5 regidors) i el PSC (1) formen l'equip de govern des de la moció de censura del desembre del 2012. CiU (3 edils) i l'Entesa (2) són a l'oposició.

Punt de partida perquè l'entorn sigui conegut

L'alcalde de Riells, Josep Maria Bagot (ERC), considera que la nova estació, incloent-hi el pas elevat, podria ser un estímul perquè l'entorn sigui conegut. A l'estació, hi ha només el servei automàtic de venda de bitllets i no hi ha, de moment, cap servei de bar. Bagot explica que el centre podria ser “el punt de partida” per donar a conèixer “la ceràmica de Breda o el castell de Montsoriu, per citar dos exemples”. A més, explica el batlle, es podria oferir un servei de lloguer de bicicletes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia