Infraestructures

ERC vol la variant d'Olot de consens de fa quatre anys

Teresa Jordà denuncia que el nou traçat separa l'Hostal del Sol del centre

Lamenta que el canvi respongui al cost

La diputada al Congrés dels diputats per ERC, Teresa Jordà, va ser ahir al peu dels terrenys per on el seu partit creu que no ha de passar la variant nord d'Olot per anunciar que reclamarà al govern espanyol que recuperi els traçats de consens amb el territori debatuts de fa quatre anys.

Jordà va avançar que es tem que el traçat s'ha variat ara per rebaixar el cost de les obres, cosa que, a més, aïlla els veïns de l'Hostal del Sol de la resta de la ciutat, ja que hi ha previst un viaducte a la zona.

La diputada, que estava acompanyada pel portaveu d'ERC, Pere Gómez, a l'oposició de l'Ajuntament d'Olot, va afirmar que, si el problema són els diners, hi ha una solució provisional, que consisteix en què la Generalitat faci el seu tram de variant –amb un sol túnel sota sant Valentí de la Pinya– entre Codella (Les Preses) i el giratori que hi ha previst al pla de sant Andreu (Olot). A partir d'aquest giratori, només caldria construir l'accés a la ciutat, allargar l'avinguda dels Països Catalans i construir un accés paral·lel –serà una autovia– pels terrenys que hi ha entre el mas de Xexàs i la ronda del Pla de Dalt.

Per al tram que ha de construir el Ministeri de Foment, Teresa Jordà reclamarà que es recuperi el traçat que inclou un túnel de connexió de la variant amb la Vall de Bianya (eix Pirinenc), la qual cosa evitaria trinxar, amb paraules seves, més el territori i el barri de l'Hostal del Sol.

Un túnel sota la Marboleny és també el que ERC ha defensat sempre per al variant de les Preses a la C-63 i a l'eix de Bracons i ahir Jordà va reiterar aquesta aposta. A més, va criticar la unilateralitat de la Generalitat a l'hora d'apostar per un traçat en superfície paral·lel al riu Fluvià, que no té el consens del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.