Infraestructures

Traslladen les antenes de telefonia de Santa Cristina

Desmantellen les torres provisionals que feia anys que eren al carrer

Les substitueix el nou equip comú al “Formatget”

L'última de les tres antenes de telefonia mòbil que durant anys han ocupat diversos llocs de l'espai públic de Santa Cristina s'ha desmuntat aquesta setmana, després que l'alcalde, Josep Llensa, va requerir amb insistència que Movistar la hi retirés abans de l'inici de la temporada d'estiu. Ara totes tres operadores comparteixen una antena única permanent que s'ha instal·lat a dalt de l'edifici municipal triangular que els habitants del poble coneixen popularment com a “Formatget”.

En els últims anys l'antena i altres equips semblants de Vodafone i Orange havien format part del paisatge habitual de la plaça de Catalunya, a davant del nou complex d'edificis municipals i el centre d'assistència primària (CAP), un punt cèntric del poble però amb pocs residents.

Els equips havien de garantir la cobertura bàsica a la zona més poblada del terme municipal. Però la manca de consens amb els veïns havia impedit trobar emplaçaments definitius. El regidor de Noves Tecnologies, Jordi Oriol, reconeixia ahir que l'anterior executiu local, del PSC i ERC, va emprendre un procés de generació de consens social pel desplegament de les infraestructures de telefonia mòbil (Gecodit) que l'any passat, finalment, va permetre “aprovar un pla de desplegament per als pròxims cinc anys”.

Reptes pendents

Oriol destaca que fins ara el servei de la nova antena permanent és correcte, “però persisteixen els problemes de cobertura de dades 3G en moltes zones”. Les deficiències s'haurien de solucionar amb la xarxa planificada de diverses petites antenes, tot i que l'edil admet que l'arribada de més antenes es pot alentir perquè a les operadores els costa d'invertir, per la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia