Infraestructures

Xuclà demana la construcció del tercer rail fins a Portbou

Un dels diputats de CiU al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, ha registrat a la cambra parlamentària espanyola una pregunta adreçada a l'executiu del PP en què demana “si el govern de l'Estat té previst executar la construcció del tercer rail en la línia Figueres-Portbou durant aquesta legislatura”.

Xuclà defensa que les mercaderies per tren són estratègiques per al futur del país i és per això que reclama que es construeixi aquest tercer rail amb l'objectiu de potenciar el transport de mercaderies per Portbou.

Segons ha explicat, Xuclà considera que, tenint en compte la situació geogràfica de la població altempordanesa –prop de la frontera amb l'Estat francès–, l'aposta pel transport de mercaderies per Portbou també és “una manera de compensar un poble que tant ha estat castigat els últims anys, amb un decreixement de la població per la reducció de la vida laboral lligada al tren”, segons s'explica en un comunicat de CiU.

“Estem parlant d'una obra prioritària a les comarques gironines que suposarà fomentar el pas de mercaderies per Portbou, alliberant d'aquesta manera la via del tren d'alta velocitat (TAV) i del Pertús del trànsit de mercaderies”, ha manifestat el diputat gironí de la federació nacionalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.